Twee voorwaarden

Ik ben uw eigendom, bevrijd mij. Ik verlang naar uw opdrachten
Psalm 119:94

Wat hebben wij nog meer nodig dan de wetenschap dat wij het eigendom van God zijn en dat Hij ons zal bevrijden uit iedere nood? De verzekering dat God daadwerkelijk naast ons staat en gaat ingrijpen om ons te behouden in het uur van onze beproeving is een rijkdom die ver boven alle aardse rijkdom uitstijgt. Vraag aan ieder willekeurig mens waar hij naar verlangt. Het antwoord zal in veel gevallen hetzelfde zijn: Rust en vertrouwen. Het vertrouwen dat alles op de een of andere manier goed komt en wij behouden blijven op het moment van onze strijd.

Op mensen valt niet te bouwen. Een belofte wordt snel gegeven, een woord van trouw is snel uitgesproken, maar de mens is niet altijd in staat om trouw te blijven. Verbittering en eenzaamheid zijn vaak het resultaat van ons menselijk onvermogen. Maar dat komt doordat de hoop op de verkeerde plaats werd gelegd. God is anders.

Alleen onze almachtige Helper en beschermer zal Zijn Woord aan zijn kleine, zwakke kind nooit breken. Terwijl het ongeloof de wereld in zijn greep lijkt te houden is het oude, eenvoudige geloof in God als Schepper en Herder van de mens nog steeds het enige, ware antwoord voor al onze noden. God te kennen als bondgenoot is het grootste goed in deze wereld.

God stelt twee voorwaarden om onze Helper te kunnen zijn.  En in de vervulling van deze twee voorwaarden ligt tevens het geheim van onze vrede en diepe zielenrust. Ten eerste moeten wij Zijn eigendom zijn. Dat wil zeggen dat wij Hem volledig moeten toebehoren. Wij leven niet langer als kapitein van ons leven en klemmen het stuurwiel niet langer in onze eigen hand. God moet ons leven beheersen en het gaat niet langer om het najagen van onze eigen wil.

De tweede voorwaarde sluit daar direct bij aan. God vraagt niet alleen van ons dat we onze eigen wil opzij schuiven, maar sterker nog, dat wij verlangen naar Zijn opdrachten, en naar Hem opzien om ons op iedere stap te begeleiden. Gods standaard, de kostbaarste en juiste leidraad voor dit leven, voor elke dag en elk uur, is de enige juiste standaard voor het leven van een ootmoedige Christen.

Het zou dus voortdurend ons gebed moeten zijn: “Heer, wat wilt U dat ik nu doe? Ik reken daarbij op Uw hoede en ik schuil als een kind onder Uw vleugels.” Zo zeker als de hemel zich boven ons uitstrekt zo breidt Hij ook Zijn vleugels over ons uit om ons te helpen en te beschermen.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier