Alleen havermout

Een zendelinge bevond zich in een arm land, ver van de luxe van de wereld waar ze vandaan kwam, toen ze plotseling een ziekte kreeg waardoor ze zich heel slap en lusteloos begon te voelen.

Ze had ooit een voorraad havermout ingeslagen voor magere tijden. Ook hadden gulle gevers haar niet lang daarvoor een aantal blikken gecondenseerde melk toegestuurd. Dit was nu het enige waar ze zich mee kon voeden. Een maand lang was ze gedwongen om iedere dag een bordje havermoutpap te eten, en dat terwijl ze zoveel voedzame dingen nodig had!

“Heer, zorgt U alstublieft voor mij,” bad ze, “Alle goede dingen die ik nodig heb zijn niet te krijgen, want het was niet mogelijk om aan iets anders te komen dan mijn havermout met melk.”

 

Het eigenaardige was dat ze zich toch beter begon te voelen en aan het einde van de maand was ze weer helemaal de oude en in uitstekende conditie.

Toen ze een tijdje later op bezoek was bij oude bekenden vertelde ze over haar merkwaardige ervaring met de havermout. Er was een kennis bij die arts was en die vroeg haar om wat specifieke symptomen van haar ziekte. Toen hij alles had aangehoord zei hij: “De Heer heeft je gebed verhoord en heeft prima voor je gezorgd, beste meid. Als wij dokters patiënten krijgen met deze ziekte waar je ons over vertelt, schrijven we altijd een dieet van uitsluitend havermout voor, waar zij zich vier weken lang aan moeten houden. De Heer heeft je dit voorgeschreven, en zag er op toe dat dit het enige was wat je die vier weken te eten zou krijgen. Het was precies wat je nodig had.”

Als God zo goed zorgt voor de bloemen, die vandaag in het veld staan en morgen weg zijn, zal Hij dan niet nog veel beter voor u zorgen? Wat hebt u toch weinig vertrouwen in Hem! Maak u dus geen zorgen over wat u zult eten of aantrekken. –
Mattheüs 6:30,31

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier