In de handen van de pottenbakker

De kruik die hij onder handen had, werd niet goed.
Daarom kneedde hij hem weer tot een klomp klei en begon opnieuw.
-Jeremia 18:4 Het Boek

God wil graag iets heel moois van Zijn kinderen maken. Hij zet ons op Zijn pottenbakkersschijf en onderwerpt ons aan de discipline die Hem het meest haalbaar lijkt om ons bruikbaar te maken. Zo zorgt Hij er voor dat we een zegen voor anderen kunnen zijn. Maar wat krijgt Hij vaak een misvormde kruik in handen terwijl Hij toch op zoek was naar volmaakte schoonheid en kracht! Dat komt niet doordat Hij een fout heeft gemaakt, maar omdat Hij gehinderd werd in Zijn werk door een luchtbel van ijdelheid of een klont eigenzinnigheid van ons.

Wanneer dat het geval is, gooit Hij ons niet gefrustreerd weg, maar gaat Hij geduldig verder. Hij perst de klei weer samen en vormt ons opnieuw. Als Hij niet met ons kan doen wat Hij oorspronkelijk van plan was zal Hij er nog steeds het beste van maken; de zwakheid van God is sterker dan de mens. Geef jezelf opnieuw over aan God. Erken dat je Zijn werk hier en daar schade hebt berokkend door je eigen koppigheid en trots. Vraag Hem nederig om je opnieuw te vormen, zoals Hij Jakob opnieuw vormde en mensen zoals Petrus, Johannes en Markus.

De mogelijkheden voor een mens die God tegemoet durft te treden met een volmondig “Ja!” en Hem Zijn gang durft te laten gaan zijn ongelimiteerd. Geef Hem toestemming alle dingen in je te doen die nodig zijn om Zijn plan te vervullen.

Laat je leven als klei zijn in de handen van de pottenbakker, en wees kneedbaar voor de aanraking van de Schepper!

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier