De slavenmarkt

In de dagen voor de burgeroorlog in de Verenigde Staten werd er eens een jong zwart meisje op een veiling als slaaf aangeboden. Ze was een mooi meisje, lang en slank, duidelijk iemand die heel wat werk zou kunnen verzetten. Het bieden was intens en er werd steeds hoger geboden, totdat er uiteindelijk nog maar twee mannen over waren die om het bezit van haar streden. Een ruwe man die voortdurend vloekte en met boze ogen naar het kind staarde, en een rustige man, met een waardige kalme uitstraling, die telkens weer net iets meer bood dan zijn onvriendelijke tegenstander. Uiteindelijk had de ruwe slavendrijver er genoeg van en gaf hij het op. Het bieden stopte. De rustige, stille man had gewonnen en kreeg de papieren die hem de wettige eigenaar van het jonge meisje maakte. Met een rauwe schreeuw en een duw presenteerde de veilingmeester het meisje aan haar nieuwe meester. Ze stond uitdagend voor hem en haatte hem met elke vezel van haar wezen.

Maar plotseling kwam er een verandering over haar gezicht. Eerst was het nog een blik van verbazing, maar die veranderde snel in verbijstering, want ze zag hoe de eigenaar de eigendomspapieren met afschuw in zijn ogen verscheurde.

Daarna keek hij op met een tedere glimlach en zei hij: “Lief kind, je bent vrij. Ik kocht je om je te bevrijden.” Het meisje kon het eerst nauwelijks bevatten en staarde de man vol ongeloof aan, tot ze zich uiteindelijk aan de voeten van de man wierp en tranen van vreugde en geluk huilde. “O Meester,” snikte ze, “Ik zal u mijn hele leven liefhebben en dienen.” Wat de papieren van eigendom niet konden doen, had de vriendelijkheid van de man gedaan. Zijn liefde had haar volledig overtuigd.

Iemand heeft ook van ons gehouden en voor ons met zijn leven betaald. Inderdaad, het was een hoge prijs.

Jezus onderging een wrede dood in onze plaats en betaalde daarmee de prijs die nodig was om de banden van het kwaad te verbreken. Wat ons ook dwars mag zitten, wat de zwakheden ook mogen zijn, en wat voor fouten we misschien gemaakt hebben, Jezus heeft ons vrijgekocht.

Het was een hoge prijs, maar dat maakte Hem niet uit. Hij heeft die banden verbroken en alles wat we moeten doen als we die vrijheid nog niet ervaren hebben, is Jezus als Heer en Meester aanvaarden en Hem de weg laten wijzen. Als de Zoon ons vrij zal maken, zullen wij werkelijk vrij zijn.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier