Deel van Zijn plan

Ik weet zeker dat wat voor lijden wij hier ook doormaken, het in het niet valt bij de schitterende heerlijkheid die God ons straks zal laten zien. -Romeinen 8:18, Het Boek

Toen het kleine meisje tegen haar pianolerares zei dat haar vingers pijn deden van het oefenen op de piano, antwoordde de lerares: “Ik weet dat het zeer doet, maar ze worden er ook sterker door.” Toen verwoordde het kind in haar antwoord de filosofie aller tijden: “Het lijkt wel alsof alles wat ons sterker maakt, pijn moet doen, mevrouw.”

De mens is onvolmaakt en heeft voor de ontwikkeling van zijn karakter dan ook de stimulans en de discipline van een omgeving nodig die niet volmaakt is; een wereld vol strijd en weerstand, met hindernissen die overwonnen moeten worden, en verbijsterende problemen die op een oplossing liggen te wachten.

In een zachte wereld waar alles van een leien dakje gaat, worden we alleen maar in slaap gesust. Fijn voor onze vleselijke natuur, maar de doodsteek voor een dieper leven met God en de juiste kijk op de eeuwigheid.

En dus leven we in een voortdurend veranderende omgeving van actie en reactie: kou en hitte, zomer, winter, zonneschijn en schaduw, licht en duisternis, plezier maar waar er ook plaats is voor pijn en tegenslag.

Een zekere Dr. Hills heeft eens gezegd: “Hij die verlost wil worden van al het lijden zou de winter uit de jaargetijden moeten halen, de pracht van de nacht uit de kringloop van de dag, de wolken en regenbuien uit de zomer…”

God laat Zijn kinderen nooit voor niets pijn lijden! Wie Hij liefheeft vertrouwt Hij tijden van verdriet toe en de ziel wordt op de een of andere manier verrijkt door middel van het lijden.

Er zijn dingen die God niet voor ons doet, niet omdat Hij dat niet zou kunnen, maar omdat ook de pijn en de tegenslag een deel van Zijn plan zijn om ons naar Zijn plan te vervolmaken. Hij kan het resultaat van het proces niet verkrijgen zonder het proces zelf.

Als jij bij degenen hoort die “van God houden” dan zijn alle dingen voor jou! De sterren stralen voor jou, de planeten bewegen in een hemelse baan om Gods plan te vervullen… Alle dingen werken mede ten goede voor de ziel die God liefheeft.

Vergeet dus nooit dat God geen zielen test die geen waarde hebben!

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier