Die vleugels bestaan

Maar zij die hun hoop op de Here hebben gevestigd, zullen hun krachten weer terugkrijgen. Zij stijgen op met vleugels als van arenden.
-Jesaja 40:31

 

Als wij God zoeken, de tijd voor Hem nemen, en in stilte en vertrouwen op Hem wachten, gebeurt er iets bijzonders. Dan ontwikkelt onze geest machtige vleugels waarmee we kunnen opstijgen en boven alle aardse beslommeringen uit kunnen vliegen. Door gemeenschap met God zijn wij in staat onze moeilijkheden in het juiste licht te bezien.

De mens die zijn vleugels niet gebruikt, of niet eens gelooft dat er vleugels bestaan, heeft maar een uiterst gelimiteerde visie. De problemen van het leven torenen dan hoog boven hem uit en grijnzen hem intimiderend aan. “Zo overweldigend en hopeloos groot. Wie kan er mee omgaan?” Ieder weldenkend mens beseft tenslotte heel goed dat eigen kracht danig tekort schiet om deze pelgrimstocht tot een goed einde te brengen.

Maar als je gebruik maakt van je vleugels zie je alles vanuit de lucht, hoog en ver verheven boven alle tegenslagen. Zoals een vogel zie je het hele landschap en dan kun je het verband leggen. Bovenal blijkt het dat die grote, machtige bergen helemaal zo groot niet zijn. Vanuit de lucht zie je de ruimte rondom de kwelling en de beproeving en begrijp je direct dat jouw leven veel verder reikt dan dat probleem waar je tegenaan bent gelopen.

Het leven met vleugels wordt gekarakteriseerd door het vermogen om alles in de juiste proporties te zien. Dan begrijpen we waarom Paulus schreef: “De geringe last die we tijdelijk te dragen hebben, brengt ons een eeuwige luister, die alles omvat en overtreft.” -2 Corinthiërs 4:17

Mijn moeilijkheden en pijn niet zo groot? Paulus heeft maar makkelijk praten. Die zit inmiddels veilig bij God in de hemel…

Een logische, menselijke reactie wellicht, maar niet een die ons verder helpt. God heeft een beter plan en blijft ons vertellen dat de vleugels echt bestaan. Machtige vleugels van de geest, niet om mee te pronken, maar om gebruikt te worden. Maar je moet ze wél uitslaan en leren hoe je er mee over de velden kunt scheren.

Paulus wist heel goed hoe hij die vleugels moest gebruiken. Op een van zijn tochten over de velden van dit leven begreep hij opeens: “Wat voor lijden wij hier ook doormaken, het zal in het niet vallen bij de schitterende heerlijkheid die God ons straks zal laten zien.” -Romeinen 8:18

Zo’n uitspraak kan alleen maar gedaan worden door iemand die hoog boven de wereldse pijn uitvloog en alles in het juiste perspectief zag.

Grote teleurstellingen, pijn of tegenslag? Gebruik die vleugels en kijk met Gods ogen naar dit aardse bestaan. Onze Redder doet alle dingen juist. Hij staat klaar om ons de vrede te geven die alle verstand ver te boven gaat.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier