Gods liefde is volmaakt

In Hebreeën 11:5 staat beschreven dat God Henoch opnam en dat hij niet stierf. Toen de kinderen van de zondagsschool vroegen wat dat betekende gaf de pastoor een roerend antwoord. “Kinderen, God hield heel veel van Henoch en Henoch hield heel veel van God. O, wat hadden ze elkaar veel te vertellen. Op zekere dag waren God en Henoch weer samen aan het wandelen en ze waren zo diep verwikkeld in hun conversatie dat ze er geen erg in hadden hoe ver ze van Henochs huis gekomen waren. ‘Wij zijn te ver van je huis om nog terug te gaan Henoch’, sprak God. ‘Je kunt maar beter bij Mij intrekken.’ En dat deed Henoch dus.”

***

Het beschrijven van Gods liefde is geen gemakkelijke opgave. Menselijke woorden schieten daarbij tekort. “Overweldigend, verbazingwekkend.” “Ongelooflijk” misschien, maar dat klopt ook niet omdat wij Zijn liefde juist ervaren door er in te geloven.

God houdt niet van ons om wat we zijn en ook niet omdat we het allemaal zo goed hebben gedaan.

Hij houdt niet eens van ons omdat wij van Hem houden. Hij houdt van ons omdat Hij van ons houdt. Dat is de enige reden.

Hij heeft ons gemaakt. Hij kent ons door en door, weet alles van ons en toch houdt Hij nog steeds van ons. Als wij de diepgang van Gods liefde beter zouden begrijpen en dat Hij ons onvoorwaardelijk liefheeft, zonder begrenzingen en voor altijd, zou dat heel wat van onze problemen oplossen.

Om te beginnen zou het ons verlossen van onze angsten en bezorgdheid. Gevoelens van minderwaardigheid zouden verdwijnen als sneeuw voor de zon en de spijt over gemiste kansen en de daaruit voortvloeiende gevolgen zouden ons niet langer kunnen terroriseren. Als we ons veilig wanen in de geborgenheid van Zijn eeuwige armen weten we dat echt alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht zal komen. Dan twijfelen we er niet aan dat bij God zelfs de kleinste details van ons leven bekend zijn en dat Zijn plannen niet kunnen falen.

Het zal God soms droevig stemmen als Hij ziet dat de mens Zijn liefde zo snel in twijfel trekt en niet durft te geloven dat Hij ons niet zal laten vallen. God wil de lasten voor ons dragen, Hij wil ons kracht geven en Hij wil het wonder verrichten. Maar daar heeft Hij ons hart voor nodig.

Waarom zouden wij rondlopen als hongerige bedelaars in gescheurde kleren als wij mogen aanschuiven aan de tafel van de Koning der Koningen?

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier