Een kind van God

“Ik twijfel er aan of ik wel een kind van God ben,” zei de notaris tegen een vriend. “Ik heb de Heer aangenomen, ik heb oprecht gebeden, maar ik voel niet veel en ik zie eigenlijk helemaal niets. Eigenlijk…,” zei hij vol twijfel, “… denk ik dat ik niet goed genoeg ben. Ik val voortdurend weer terug in mijn slechte gewoontes.”

De vriend wilde daarop iets zeggen over de standvastigheid van het Woord, maar de ander belette hem dat. “Kom nu niet aanzetten met dat praatje dat ik gewoon op die beloften van de Bijbel moet vertrouwen, want ik weet niet eens hoe ik dat moet doen. Ik heb iets stevigers nodig. Iets waar ik niet omheen kan.”

Toen herinnerde de vriend zich een voorval dat de notaris eens met hem besproken had. Het betrof een klein drama in een familie waar de zoon en de vader het zo met elkaar aan de stok kregen dat de zoon besloot weg te lopen en zelfs zo ver ging dat hij niet langer de achternaam van zijn vader wenste te dragen. Voor een aanzienlijke som geld veranderde hij zijn achternaam.

 

Later, nadat de vader was overleden, moest de notaris beslissen over de nalatenschap. Er was geen specifiek testament opgesteld en voor de notaris was het duidelijk wat er moest gebeuren. Het geld ging allemaal naar de zoon die een nieuwe achternaam had aangenomen. Ook al wilde hij niets meer met zijn vader te maken hebben, toch was hij nog steeds het kind van zijn vader. “Zo is dat ook met ons,” zei de vriend tegen de notaris. “Je bent in God geboren en je blijft dus altijd een kind van God, of je nu goed bent of slecht. Natuurlijk zul je meer gezegend worden als je God nauwgezet probeert te volgen, maar je redding en Gods liefde liggen verankerd in het kruis en werden jouw erfdeel op het moment dat je je aan God overgaf. Daarom zei Paulus dat niets of niemand ons kan scheiden van de liefde van God.”

Bedenk dus dat je altijd Gods kind bent. God zegt: “Mijn zonen zullen altijd mijn zonen zijn, hoe ze zich ook voelen of wat ze ook doen. Niets kan hen scheiden van Mijn liefde. En waarom niet? Omdat ze op die manier geboren zijn.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier