Geloof kan altijd zingen

Tijdens de verschrikkelijke dagen van de Bokseropstand in China, (1899-1901)  toen de ene zendingspost na de andere werd verwoest door razende opstandelingen, en de zendelingen links en rechts werden afgeslacht, zat Hudson Taylor rustig achter zijn bureau en zong hij zachtjes de hymne die hem zo dierbaar was.

Jezus, ik rust,
ik rust in de vreugde van wat Gij zijt

Als ons vertrouwen op God gesteld is, kunnen we de omstandigheden de baas zijn. Zoals er in de Bijbel staat: Als God aan onze kant staat, wie kan er dan tegen ons zijn? Hoe onmogelijk een situatie of probleem ook mag lijken voor het aangezicht van de mens die God niet in zijn leven betrekt, voor een kind van de Hemelse Vader is er altijd hoop, een antwoord en licht aan het einde van de tunnel.

Wat een gezegende realiteit dat  geloof altijd kan blijven zingen door dagen van smart en pijn. Alles, maar dan ook alles is goed, want God staat er bij en laat Zijn kleine kind nooit los.

John Bunyan, die de beroemde klassieker “The Pilgrim’s Progress” schreef terwijl hij in een eenzame gevangeniscel zat, zei eens: ““Hoewel ik voor veel dingen bang ben geweest, was het de angst zelf waar ik nog het bangst voor was.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier