De kracht van gebed

Denk je dat miljoenen mensen door de eeuwen heen in gebed geloofd hadden als het nooit iets voor hen gedaan zou hebben? Ontdek zelf de kracht van het gebed. Gebed is niet gebaseerd op een geheime formule. Iedereen kan er gebruik van maken en het kost geen cent.

***

Rowland Hill, een beroemde predikant in voorbije dagen, werd eens vanwege een zware storm genoodzaakt de nacht door te brengen in de Zwarte Leeuw, een herberg van een dorpje waar hij op zijn reis doorheen reed. Toen het tijd werd om te gaan slapen zei de herbergier: “Mijnheer, ik zou graag willen dat u naar bed gaat. Ik ga alle lichten uitdoen want ik ben doodsbang voor brand.”

“Ik ook,” kwam het antwoord. Maar ik heb al de hele tijd zitten wachten tot jullie voor de nacht zouden gaan bidden.”

“Dat kan wel wezen mijnheer, maar dat gaat niet hier in de herberg. Dat kan ik niet maken voor de andere gasten.”

“Als U er zo over denkt,” antwoordde Rowland Hill beslist, “wil ik graag dat U direct mijn paard zadelt, want ik kan echt niet gaan slapen in een huis waar niet gebeden wordt.”

Uit angst hem als klant te verliezen wilde de herbergier hem toch maar liever tegemoet komen en zei: “Ik heb er geen bezwaar tegen om te bidden, ik weet alleen niet hoe het moet.” “Vraag God het u te leren,” was het antwoord.

De herbergier vouwde zijn handen en zei: ”Leer ons, o God, om te bidden.” “Ja, ja, ja, dat is gebed, mijn beste vriend,” riep de predikant verheugd uit. “Ga verder!”

“Ik weet niet wat ik nu moet zeggen, mijnheer.” “Jawel, dat weet u best, God heeft u al geleerd hoe u moet bidden. Bedank Hem er ook voor dat Hij U zal verhoren.” “Dank U, almachtige God, dat wij tot U mogen bidden.” “Helemaal goed!” riep Hill, en bad toen zelf nog een gebed voor de nacht.Twee jaar later, toen Rowland Hill nog eens door dat dorpje kwam, vond hij er een kapel en een school; het resultaat van een magere poging op de weg van het gebed in “De Zwarte Leeuw.”

***

Deze week was er een nieuwsberichtje op TV, over een man die op een zeiljacht na een zware storm, stuurloos over de oceaan had rondgedobberd en al een tijdje vermist was geweest. Hij was weer teruggevonden en het weerzien met zijn ouders werd vertoond. Het was weer frappant om te horen hoe de moeder zei: “Mijn gebeden zijn verhoord.” Zo moet het echt geweest zijn; God verhoorde het gebed van een wanhopige moeder. Zoveel goede dingen kunnen gebeuren als we op het idee komen om te bidden. En er gaat ook zoveel verkeerd in de wereld omdat er niet gebeden wordt. Laten wij ons best dus doen om op onze kleine wijze de machtige hand van God te bewegen. Wij hoeven niet sterk te zijn, of alles te begrijpen. Wij hoeven alleen de knop maar om te draaien. Neem er de tijd voor. Laat God binnen in je leven.

Zelf een probleem oplossen met brute kracht werkt maar zelden. Zo werkt het niet.

De Bijbel vermaant ons om Hem in al onze wegen te kennen, op Hem te leunen en het niet van onszelf te verwachten. (Spreuken 3:5,6) Laten we daar deze week weer eens aan denken.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier