Het allerbelangrijkste

De liefde van God?
Wie kan haar meten, wie kan haar toch bepalen?
Ze gaat verder dan de sterren en doorkruist de diepste dalen.

En dus gaat de oppepper deze week over de liefde van God.

***

Een aalmoezenier knielde eens naast een dodelijk gewonde soldaat en wilde hem de Bijbel voorlezen. Maar de soldaat kreunde haperend dat hij liever wat water had. Zo snel als hij kon ging de aalmoezenier op zoek naar wat schoon drinkwater. Toen hij terugkwam vroeg de soldaat hem of hij misschien iets onder zijn hoofd kon leggen zodat hij wat makkelijker lag en de pijn niet zo erg voelde. Toen dat was gedaan vroeg de soldaat om hem met iets warms te bedekken. Hij had het zo verschrikkelijk koud. De aalmoezenier trok zijn jas uit en legde die teder over de stervende soldaat. De soldaat keek hem in de ogen en zei broos: “Dank je! Toen voegde hij er zwak aan toe: “Als er iets in dat boek van je staat geschreven over de liefde en warmte die je mij zojuist hebt getoond, dan wil ik graag dat je me er iets uit voorleest.”

***

Het Goede Nieuws, het beste nieuws dat er bestaat is dat wij, als kleine, nietige mensen, God zelf kunnen kennen en Zijn liefde mogen ervaren. Daar zal iedereen die gelooft het wel mee eens zijn.

Oppervlakkig gezien tenminste, want het klinkt goed en tenslotte behoor je dat als gelovig mens te zeggen. Maar diep van binnen, geloof je dat ook echt? Leef je daar ook naar? Geloof je werkelijk dat Gods liefde het allerbelangrijkste voor je is dat je in deze wereld kunt ervaren?

Stel je toch eens voor dat je zoon of dochter naar je toestapt en tegen je zegt: “Het kan me niet schelen wat je doet of waar je mee bezig bent. Geef mij maar gewoon genoeg geld zodat ik kan doen wat ik wil en laat me verder met rust. Dat doet pijn. Erg veel pijn.

Aan de andere kant, wat een vreugde schenkt het je als je kind tegen je zegt: Ik hou van je. Je geld en die mooie auto van je interesseren me niet. Ik wil graag bij je zijn. Dat is me genoeg.

En zo zoekt God naar ware liefde. Het gaat Hem niet om je kennis, maar om je hart. Gods liefde kent daarbij geen grenzen. Er is geen diepte tot waar Zijn liefde niet reikt en geen afstand die voor Hem te groot is om te overbruggen. God van de mens, zelfs als die door zijn eigen toedoen in de goot is beland en er geen gat meer in ziet.

Als ik naar de hemel ging, zag ik U daar. Als ik neerdaalde in het dodenrijk, zou ik U ook daar ontmoeten. Zelfs als ik vleugels had en ging wonen aan de andere kant van de zee zou ik U daar ontmoeten. U zou mij vasthouden en Uw rechterhand zou mij stevig leiden.
(Psalm 139:7-10)

Het is dan ook onmogelijk om optimaal van het leven te genieten zonder God. God heeft in ieder mens een lege plaats geschapen, een knagende honger die alleen door Hemzelf en zijn liefde kan worden opgevuld. Dat is de ware tempel van jouw leven. Dat is de plaats waar alleen God maar kan wonen. Niets anders kan die plaats opvullen. Geld kan daar niet naar binnen, Macht, een goede naam, relaties of hard werk passen niet door het sleutelgat. God heeft ons voor de liefde geschapen. Ook jij bent zijn schepping, Zijn geliefde kind en Hij verlangt naar jou en je liefde.

Woorden van Jezus
Hoe verschrikkelijk veel geef Ik om Mijn kinderen. Mijn kleine kinderen die hongeren naar Mjjn liefde. Mijn kinderen die van Mij houden en niet uit zijn op Mijn rijkdom en Mijn macht. Mijn kinderen die om Mijn persoon geven en die het niet kan schelen of Ik in grote paleizen woon en die nederig aan Mijn zijde staan. Zij die zelfs luisteren naar

Mijn kleinste wensen en die met vreugde rondgaan voor het Koninkrijk, zelfs in het licht van tegenslag, beproeving en spotternij. De ware kinderen van Mijn Koninkrijk.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier