De boom des levens

“Ik haat dit blaadje!” schreeuwde de communist tegen de eenvoudige boerenjongen in de trein die hem zojuist een traktaatje had overhandigd met een boodschap over het eeuwige leven. Toen scheurde hij het traktaatje in kleine stukjes, gooide het woedend uit het raam van de rijdende trein en zakte met een trotse, zelfvoldane grijns terug in zijn stoel. Maar een dag later zag een boer een snipper van het traktaatje op zijn land. Hij vroeg zich af wat dat was en pakte het op. Hij kon nog net lezen: “Jezus, de weg naar het eeuwige leven.” Het raakte hem diep en niet lang daarna gaf hij zijn hart aan Jezus.

***

In het boek Openbaring staan de volgende passages: ┬á“Wie overwint, hem zal Ik te eten geven van de boom des levens, die midden in het paradijs van God staat. En de bladeren van de boom zijn tot genezing van de volken.*

Wat een prachtige toekomst staat ons te wachten. Wij mogen vrijelijk eten van de boom des levens en haar bladeren zullen de volkeren die de Heer nog niet kennen genezing brengen. De bladeren brengen genezing?

Hoe de boom des levens er uit ziet weet voorlopig niemand, maar het kan haast niet anders dan dat de bladeren het Woord van God bevatten.Wat is er meer geneeskrachtig dan het Woord van God? Het Woord brengt licht in de duisternis. Het geeft kracht aan de zwakken en door het woord vinden wij vergeving en worden wij het eeuwige leven binnengeleid. En in dat opzicht kunnen wij zelfs vandaag de bladeren van de boom des levens al uitdelen aan de mensen die de Heer nog niet kennen. Elke door God geïnspireerde preek zit vol met levenskracht. Elk boek geschreven door een oprechte gelovige zit boordevol bladeren die hun oorsprong hebben in de boom des levens.

Zelfs elk klein traktaatje met een eenvoudige boodschap is een blaadje van de boom des levens en kan genezing brengen in het leven van een zoekend mens. Natuurlijk moet hij er open voor staan, en het indrinken als het blad van een heilzame thee die een tijdje heeft moeten trekken om ten volle te kunnen profiteren van de geneeskrachtige bestanddelen. Zei Jezus niet: “Mijn woorden zijn Geest en leven.” (Johanes 6:63)

We hoeven dus niet te wachten tot we in de hemel zijn om die weldadige bladeren te plukken en genezing te brengen. Jezus roept ons op om boodschappers te zijn van Gods stralende licht, ambassadeurs van het Koninkrijk over de horizon met haar eeuwige kusten. Wat een voorrecht en wat een zegen om Gods Woord, de bladeren van de boom des levens, te mogen uitdelen in een eenzame en verwarde wereld.

Wie het zaad draagt en dat zaait, gaat al wenend zijn weg; maar hij zal zeker terugkomen met gejuich, en zijn schoven dragen.
Psalm 126:6

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier