Afstemmen op de hemelse wereld

Want Ik leef en jullie zullen ook leven.
Johannes 14:19

God is onze bron waaruit wij mogen putten. Hij geeft ons het levende water. Hij voedt ons met het brood des levens. Jesaja laat ons zien hoe Hij dat doet: “Wees niet bang, want Ik ben met u. Kijk niet angstig om u heen, want Ik ben uw God. Ik zal u kracht geven en u helpen, Ik zal u overeind houden met mijn heilrijke rechterhand.”

Ten eerste zegt Hij dat Hij ons kracht zal geven. Met andere woorden: “Ik zal je zelf een beetje sterker maken.” Dan voegt hij eraan toe, “Ik zal u helpen.” Daar begrijpen we uit dat Hij zegt: “Ik zal Mijn kracht aan jouw kracht toevoegen.” En tenslotte zegt Hij: “Ik zal u ondersteunen.” Dat wil zeggen dat Hij je zal dragen. Het is niet onze kracht maar Gods volledige overschaduwing. Wanneer we aan het einde van onze kracht komen, komen we aan het begin van Zijn kracht. In Hem zijn de zwaksten de sterksten en de meest hulpbehoevenden degenen die op hulp kunnen rekenen.

Is er voor ons dan iets belangrijker dan er voor te zorgen dat wij in Hem verblijven? Realiseren we ons wel genoeg wat een zegen er iedere dag weer voor ons klaarligt?

Gaan wij elk moment van de dag met Hem op pad of laten wij Hem ver achter totdat we laat in de avond een kort gebed zeggen voordat we in slaap vallen?

Het is onze taak om dicht bij Hem te blijven. Wij moeten Zijn liefde opnemen zoals een bloem de dauw opzuigt, Zijn zon op ons hart laten schijnen en in Zijn aanwezigheid groeien. Dat doen wij door keer op keer weer op Hem te leunen, op Zijn kracht te staan en Hem bij al onze wegen te betrekken. Al onze middelen komen van Hem en komen pas goed tot hun recht door onze voortdurende verbondenheid en gemeenschap met Hem.

En wij hebben een helper die ons daarbij helpt. De Heilige Geest is de grote Leraar in dit gezegende proces. De Heilige Geest probeert ons telkens weer Gods waarheid te tonen en als wij ons aan Hem overgeven, en Hem niet ruw wegduwen uit onze gedachten omdat wij geen tijd hebben om te luisteren, zal Gods eigen gebed van verbondenheid met ons in ons hart weerklinken. Dan groeit er een diep verlangen naar de wereld van God, een honger die God zo graag wil stillen. Zelfs in het midden van een drukke morgen komt er een haast gewijde rust over ons en communiceren we met God in een woordeloos, stil gebed, dat al onze zintuigen opent en afstelt op Gods hemelse wereld en waarden.

Uit een artikel van A.B. Simpson
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier