Blijf bij ons

Blijf bij ons, Gij Goddelijke Christus. Blijf bij ons. Het leven is te zwaar voor ons om het op eigen kracht aan te kunnen. Door de stress en het gezwoeg van het dagelijkse leven wordt Uw aanwezigheid maar al te snel aan onze blik onttrokken. De zorgen en de problemen van deze wereld hebben de neiging om onze harten in beslag te nemen en te overwoekeren, terwijl die plaats uiteindelijk alleen voor U bestemd mag zijn. Kom daarom, o goddelijke Redder, en neem Uw intrek in onze verwarde, vertroebelde levens en maak ze helder, zuiver en kalm met Uw diepe, alles omvattende aanwezigheid. Zo verandert U de wereld. Kom, bidden wij U en blijf bij ons.

Kom allereerst in onze harten als verlosser, als het lam dat geslacht is vanaf de grondlegging van de wereld, het Lam van God dat de zonden van de wereld wegneemt.

Als iemand van ons U nog niet echt kent en nooit het wonder van Uw aanwezigheid heeft gevoeld, laat deze mens dan die machtige oproep horen die U zo liefdevol tot ieder hart spreekt: “Zie, Ik sta aan de deur en Ik klop.”

Helpt U ons dan om dat levende contact te maken met Uzelf, zodat wij ten volle ervaren dat de last van zonde, het leven en van dienstbaarheid, op Uw schouders rust en niet langer op de onze. O, kom en blijf bij ons. En niet alleen kortstondig, maar voor altijd en eeuwig.  Eenmaal gekomen, vertrek dan nooit meer. Kom binnen, Gij hemelse gast, U die tegelijkertijd geen gast bent, maar de liefdevolle Meester.

Mogen onze harten daarom volledig voor U open staan. Laat Uw licht stralen tot in de diepste uithoeken van ons innerlijk en geeft U ons het verlangen om ons volledig aan U te onderwerpen. Neem het roer over in ons leven; wij buigen ons voor U en Uw regering neer.
Het is mijn gebed voor nu en voor altijd.

Northcote Deck (Australische geestelijke 1875-1957)

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier