Maandag 13 December

“Ik zou misschien wel een nieuwe religie willen beginnen,” sprak de eigenwijze man. “Een hele goede, perfecte religie, waar iedereen beter van zou worden.”
“Klinkt goed,” antwoordde iemand. “Dat is niet zo moeilijk. U hoeft alleen maar gekruisigd te worden en dan na drie dagen weer uit de dood op te staan. Eigenlijk zijn dat de enige vereisten. Een kind kan de was doen.”

 Ik heb jullie het belangrijkste van het goede nieuws geleerd. En dat is: Christus is gestorven voor al onze ongehoorzaamheid aan God. Dat was ook van tevoren in de Boeken opgeschreven. Hij is begraven en op de derde dag weer uit de dood opgestaan. Ook dat was van tevoren in de Boeken opgeschreven.
1 Corinthiërs 15:3

Deze week nieuw op de site
Blijf bij ons
Hij heeft nog steeds een plan
Gedachten over vrees 2
December Actief

Spreuk van de week
De mens die niet bidt als de zon schijnt, zal niet weten hoe hij moet bidden als de wolken het zicht belemmeren.
Onbekend

Om over na te denken
Houd niet van de wereld en van de dingen die van de wereld zijn. Als je van de wereld houdt, houd je niet werkelijk van de Vader.
1 Johannes 2:15

Houd niet van de wereld, en toch… houd van haar. Hoe bedoel ik dat? Houd van de wereld met de liefde van Hem die Zijn Zoon gaf om voor haar te sterven. Houd van haar met de liefde van Jezus, die Zijn bloed voor haar vergoot. Houd van de wereld met de liefde van engelen, die zich verheugen in haar bekering. Houd van haar om goed te doen, door uw tranen te geven om haar lijden te verzachten, door uw ware rijkdom uit te storten om haar noden te verlichten en door uw gebeden uit te spreken om zo haar ellende weg te nemen.

Wij leven in de wereld, maar zijn niet van de wereld. Ofwel we maken de wereld beter door onze invloed, maar ook… als we niet oppassen maakt de wereld ons slechter door haar goddeloze invloed.
   Vraag God dus je te helpen met Zijn genade en Heilige Geest zodat je boven de wereld uitstijgt en verder kijkt; heb haar zo lief dat wanneer je haar verlaat, je haar beter achterlaat dan je haar aantrof.
Guthrie

Uit de schatkist van het verleden
Napoleon was een gevreesd heerser die grote delen van de toenmalige wereld onder de duim hield. Als we aan hem denken, dan denken we aan macht. Maar toen Napoleon eenzaam en verbannen op het eiland St.Helena over zijn leven nadacht sprak hij de volgende woorden: “Alexander, Cesar, Karel de Grote en ikzelf… allemaal waren we machtige mannen. Wij vestigden keizerrijken, maar op welk fundament waren onze keizerrijken eigenlijk gebouwd? Er is maar één antwoord. Ons fundament was geweld; wij bouwden met brute macht en onze heerschappij is nu verdwenen. Er was er slechts één die Zijn Koninkrijk niet bouwde met macht, en die geen geweld of dwang gebruikte. Zijn fundament was liefde. Die mens was Jezus Christus. Nu ik hier op St.Helena zit, gelooft niemand nog in me. Vandaag de dag volgt niemand Karel de Grote of Alexander nog. Jezus Christus leefde zo’n tweeduizend jaar geleden, maar vandaag zijn er miljoenen mensen die bereid zijn om voor Hem te sterven.”

Dat is grappig
Drie jongens op de speelplaats waren aan het opscheppen over hun vaders. Eentje zei: “Mijn vader is zó slim, die krabbelt een paar woorden op papier, noemt het een liedje en krijgt er dan 50 Euro voor.”
“Da’s niks,”pochte zijn vriendje. “Mijn vader krabbelt ook een paar woorden en noemt het een gedicht. Ze betalen hem er 100 Euro voor.”
“En jullie vinden dat bijzonder?” zei het laatste kereltje verbaasd. “Dat is echt niks. Mijn vader doet het stukken beter. Die krabbelt ook wat woorden op een papier en noemt het een preek. En dan, op zondag in de kerk, verdient hij zoveel geld dat hij wel zes man nodig heeft om het allemaal op te halen.”

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier