Hij heeft nog steeds een plan.

“Hebben we niet heel veel geloof nodig om deze wereld aan te kunnen?” vroeg iemand aan de dominee. “Dat is maar hoe je het bekijkt,” antwoordde deze. “Stel je voor dat je bij een gevaarlijke rivier bent aangekomen en je moet naar de overkant. Zelfs een klein geloof in een stevige plank zal je veilig naar de overkant loodsen. Maar met een groot geloof in een rotte plank beland je midden in de schuimende massa en is het maar de vraag of je het overleeft.”

***

In tijden zoals deze, waarop wij worden overspoeld met berichten over oorlog, geweld, ziekte en rampspoed is het van het grootste belang dat we onze ogen op God houden. God weet wat er gaande is en Hij heeft nog steeds een plan. Alles is veilig in Zijn sterke, machtige handen. Psalm 91 vertelt ons erover:

“Wie in de schuilplaats van de Allerhoogste is gezeten, zal overnachten in de schaduw van de Almachtige. Ik zeg tegen de HEERE: Mijn toevlucht en mijn burcht, mijn God, op Wie ik vertrouw! Want Híj zal u redden van de strik van de vogelvanger, van de zeer verderfelijke pest. Hij zal u beschutten met Zijn vlerken, onder Zijn vleugels zult u de toevlucht nemen. Zijn trouw is een schild en een pantser.”

Door de eeuwen heen heeft elke generatie te maken gehad met de onbestendigheid van deze wereld. Een aards tranendal? Daar lijkt het soms wel op, maar wel een dal met een sterke Herder die Zijn schapen nooit alleen zal laten, hoe groot de problemen ook mogen zijn. Lijden, pijn en moeilijkheden blijven een deel van dit aardse leven.

Ieder huisje draagt zijn eigen kruisje? Dat is een waar gezegde, maar vergeet nooit dat God heel goed weet in welke huisjes Zijn kinderen wonen. Hij verlaat ons nooit en ondanks de pijn en ondanks de wereldsituatie en ondanks de schokkende berichten op het nieuws, zit God nog altijd stevig op de troon. Mijn God, mijn steun en toeverlaat, in wiens handen ik mij toevertrouw.

Het belangrijkste wat wij kunnen doen is dicht bij Hem blijven en ons geloof volgen. Trouw blijven aan onze overtuiging en aan de wetenschap dat dit aardse huis maar een tijdelijk verblijf is en ons voorbereidt op het eeuwige, hemelse leven dat ons te wachten staat.

Zelfs als er oorlog is, rampspoed, pijn en lijden aan de buitenkant, kun je nog vrede en rust ervaren aan de binnenkant. Veilig geborgen in de wetenschap dat de Vredevorst naast je staat.

In tijden van twijfel en onzekerheid is het belangrijk om extra tijd in te ruimen voor Zijn Woord. Zijn Woord is altijd een troost. Het Woord geeft moed en hoop op de momenten dat het duister zo overweldigend lijkt.

Maar het is een gevecht om dwars door de storm de Herder te blijven volgen. Het is de strijd van het geloof waar Paulus over sprak. Als de regen met bakken tegelijk uit de hemel valt, en inktzwarte wolken zich boven je hebben samengepakt is het niet makkelijk om het veilige licht te ontdekken van de Herder die voor je uitloopt. In het midden van een gevecht voelt een soldaat zich niet ontspannen. Hij kan zich niet omdraaien en maar gaan slapen, in de hoop dat het probleem vanzelf wel weggaat. Als hij dat doet wordt hij doorzeefd door vijandelijke kogels. Hij moet strijden, zijn tanden op elkaar bijten en vasthouden aan zijn geloof dat hij het gevecht gaat winnen, want hij vertrouwt op zijn commandant.

Zo is het met ons geloof, ook als wij door onzekerheid door elkaar geschud worden. Het is Gods Woord dat je sterk maakt. Houd je er dus aan vast. Laat Gods ongelooflijke kracht door je heen stromen, en zing samen met al Zijn kinderen het overwinningslied

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier