Thuis bij God

Waar mijn Vader woont, zijn vele huizen. Als dat niet zo was, zou Ik het u wel gezegd hebben. Ik ga er nu heen om alles voor u in orde te maken.
Johannes 14:2

 

Er is niets dat mij zoveel vreugde geeft als na een lange, vermoeiende zakenreis van drie weken weer thuis te komen. Drie weken lang, van hotel naar hotel en van vergadering naar vergadering en iedere dag weer op het scherpst van de snede.

Als ik mijn koffer weer inpak voor mijn vliegreis naar huis denk ik al aan mijn kinderen en mijn vrouw, aan de gezelligheid en de ongecompliceerde warmte van thuis.

Waarom is dat zo belangrijk voor me? Omdat ik thuis helemaal mijzelf kan zijn. Daar word ik geaccepteerd zoals ik ben. Thuis is de plaats waar ik wakker word en niet ieder haartje precies op de juiste manier op mijn hoofd zit geplakt voordat mijn vrouw tegen me zegt: “Ik hou van je.” Thuis wordt er van me gehouden, gewoon omdat ik er ook ben. Niet omdat ik zoveel goede dingen heb gedaan of zoveel mooie boeken heb geschreven, maar gewoon omdat ik er ook bij hoor.

En dat is precies waar Jezus het over had toen Hij zei dat Hij een plaats voor ons in orde ging

maken waar wij thuis zouden zijn. Thuis bij God, waar er voor eeuwig van mij gehouden wordt en ik mijn koffer nooit meer in- of uit hoef te pakken.
Ravi Zacharias.

***

In een bepaald opzicht is een Christen eigenlijk een dakloze, want hij hoort niet thuis in deze wereld. Zijn ware huis wacht nog op hem en is door Jezus zelf gebouwd. Als de Bijbel het heeft over ons ‘thuis,’ de plaats waar Jezus ook over sprak toen Hij zei dat Hij ons huis in orde zou gaan maken, wordt het woord gebruikt dat doorgaans wordt bedoeld in associatie met die warme herinneringen aan een veilig oord samen met liefhebbende ouders die overal voor zorgden. Dat is de plaats die Jezus heeft klaarstaan voor iedereen die van Hem houdt.
Billy Graham

***

 

Niet van deze wereld

Wat wordt er in de Bijbel eigenlijk bedoeld wanneer er staat dat een Christen ‘niet van deze wereld’ is? Het staat onder meer in Johannes 18:36 toen Jezus zei:

“Mijn koninkrijk is niet van deze wereld.”

Als volgelingen van Jezus zijn wij burgers van Zijn Koninkrijk en dat is dus niet het Koninkrijk van deze wereld. Onze toekomst ligt elders.

“Wij zijn echter, al wonen wij hier op aarde, burgers van een stad in de hemel, vanwaar wij ook onze Verlosser verwachten, de Here Jezus Christus.”
Filippenzen 3:20

Die wetenschap, dat wij uiteindelijk geen deel hebben aan deze wereld met haar verwarde opzet en onrechtvaardigheid, is voor een Christen een bron van hoop.

“Er ligt iets heerlijks voor u klaar, ook al zult u het door allerlei beproevingen eerst nog een tijd erg moeilijk zal hebben.
(1 Petrus 1:6)

.***

Onze toekomst ligt bij God in Zijn Koninkrijk. Deze gebarsten en verscheurde wereld is niet het einddoel, maar slechts een plaats waar wij doorheen moeten trekken.

Ik hoorde een luide stem uit de troon zeggen: “Gods huis staat nu bij de mensen. Hij zal bij hen wonen. Zij zullen Zijn volk zijn en Hij zal Zelf bij hen zijn. Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen en er zal geen dood meer zijn. Van verdriet, rouw en pijn zal geen sprake meer zijn. Dat hoorde allemaal bij de oude wereld en die is voorgoed voorbij.”
(Openbaring 21:3-4)

 

Een Christen heeft zijn wortels niet langer in deze wereld, maar is als een geadopteerd kind en heeft nu recht op de erfenis van de Vader, een erfenis die uiteindelijk volledig zal worden afgegeven in het Koninkrijk dat gaat komen. En totdat die tijd gekomen is wachten wij rustig en geduldig af, houden wij ons vast aan Zijn beloften en proberen wij Zijn licht zo goed mogelijk uit te stralen.
Maar is deze wereld, zoals die nu in elkaar steekt, ons thuis? Mooi niet, nog in geen vier miljard jaar.
Genomen uit: Gotquestions.org

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier