De drie lichtjes van Gods wil

Ergens aan het begin van de vorige eeuw stond iemand op het dek van een boot terwijl ze de Ierse Zee overstaken. De man kon de slaap niet vatten en klom zijn bed uit, in de hoop dat de frisse zeelucht en een prachtige sterrenhemel hem misschien konden helpen. Maar hij kwam bedrogen uit. De nacht was inktzwart en er stond geen ster aan de hemel. Zo donker had die man het maar zelden gezien en de schrik sloeg hem om het hart. Hij wist dat de haven waar ze moesten landen erg nauw was en de doorgang gevaarlijk. Een ongeluk zat in een klein hoekje. Hoe zou het schip in deze duisternis toch veilig kunnen aanmeren? Maar toen hij de kapitein er over vroeg legde deze hem geruststellend de hand op de schouder en zei: “Geen enkel probleem. Zie je die drie kleine lichtjes daar in de verte? Ik moet mijn schip zo laveren dat die precies op één lijn komen te liggen, en het er uitziet alsof het één sterk licht is. Die koers moet ik aanhouden en dan komen we zonder problemen veilig thuis.”

Daar kunnen we iets van leren met betrekking tot Gods wil voor onze levens. Als het om Gods wil gaat zijn er drie dingen waar we rekening mee moeten houden. Onze innerlijke overtuiging, het Woord van God en de omstandigheden.

Zijn stem in ons hart die ons aanspoort op geloof uit te stappen, Zijn woorden in de Bijbel die overeen komen met wat Hij in ons hart gezegd heeft, en Zijn leiding in de omstandigheden. Als een van deze drie lichten niet precies op een lijn staat met de andere twee is het niet verstandig je schip die richting op te sturen, want dan loop je de kans aan de grond te lopen.

Wegwijzer

Is het geen verademing dat je, als je niet zeker weet waar je bent, iemand vindt die de weg goed kent? Want anders loop je verkeerd en zwerf je doelloos door het land, zonder de rust van Gods liefdevolle hand. Daarom leidt God ons voortdurend naar plaatsen in ons leven waar Zijn hulp ons wordt gegeven. Zo leidt Hij iedere stap en geeft Hij raad, soms door het Woord, dan weer door een gesprek of iemands liefdevolle daad. Dus als het duister is geworden op een kruispunt in ons leven, is angst overbodig, want God zal ons de richting geven.  Wees maar gerust, al is de weg verzakt en zwaar, om de bocht staat er een wijzer voor je klaar.

-Naar een tekst van Patience Strong

Laat ons stil zijn en luisteren naar God, want Zijn boodschappers snellen voort over de weg van het leven als wegwijzers om de richting en de hulp te geven die wij nodig hebben.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier