Teveel huichelarij

“Ik wil niet geloven,” zei de jongeman boos tegen een christen die hem een traktaatje probeerde te overhandigen. “Ik heb zoveel huichelarij in dat geloof gezien dat ik er helemaal niets meer mee te maken wil hebben.”

Huichelarij? Ja, het klopt dat de mens zondig is; ieder mens. Dus ook de christen die wellicht een beter voorbeeld van Gods liefde had kunnen zijn, maar ook de knul die beweerde dat er zoveel huichelarij in de kerk te vinden is dat hij het geloof daarom maar liever bij het grofvuil wil zetten. Maar de mens is niet het uitgangspunt. Dat is de Schepper waarvan de Bijbel zegt dat Hij liefde is.

Niets ter wereld is zo standvastig als de liefde. Wanneer een christen faalt, een voorganger er een potje van maakt, of een gemeente teleurstelt wil dat niets zeggen over God zelf. Jezus kan nog altijd worden aangeroepen. Zijn liefde kan nog altijd genezen en troosten en Zijn Geest is altijd bereikbaar, ongeacht wat anderen zeggen of doen.

Dit is iets wat Satan maar liever onder het vloerkleed schuift. Hij probeert onze aandacht hardnekkig af te wenden van Gods grote liefde, Zijn vergeving en macht en probeert die te richten op de onvolmaaktheden van de andere mens en zo ons kostbare geloof in Jezus zelf te beschadigen.

Er is geen excuus voor huichelarij en onethisch gedrag, maar er is wel vergeving voor de mens die zich naar God toekeert. Hoe moeilijk dat soms ook te zien is, deze wereld wordt uiteindelijk niet geregeerd door zogenaamde wereldleiders en ons geluk hangt niet af van het wel en wee van de een of andere kerk. Deze wereld wordt nog steeds geregeerd door niemand anders dan de Vredevorst, de machtige Heer van hemel en aarde en ons geluk heeft alles te maken met onze persoonlijke relatie met Hem.

Het is dus een grote fout als we ons laten verblinden voor de goedheid en de kracht van Christus vanwege onze teleurstelling over andere christenen. Wij moeten leren om ons tot de Heer zelf te wenden. Sta dus sterk in je geloof. Houd je vast aan Jezus zelf, waar je ook bent en wie je ook op je weg mag tegenkomen.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier