Hoe vind ik de wil van God

Naar een artikel van George Müller

Jullie moeten niet meer op dezelfde manier leven als de ongelovige mensen. Maar leef als nieuwe mensen, doordat jullie op een nieuwe manier gaan denken, namelijk op Gods manier. Dan zullen jullie ook anders gaan leven. Dan zullen jullie weten wat Gods wil is. En alles wat Hij wil is goed, mooi en volmaakt.
Romeinen 12:2

De wil van God? Dat is een beladen onderwerp. Hoe vind ik de wil van God?

Als ik voor een belangrijke beslissing sta, zorg ik er eerst voor dat mijn hart niet langer op zijn eigen strepen staat en geen eigen wil heeft met betrekking tot waar ik voor moet bidden. Hier ligt vaak het grootste probleem bij mensen. Het overgrote deel van onze problemen zou overwonnen worden als ons hart bereid is te doen wat God van ons vraagt, ongeacht wat dat is. Als wij met zo’n houding voor God staan, liggen de leiding en het antwoord doorgaans al binnen handbereik.

Als ik rust in Gods wijsheid en niet langer gespannen probeer Hem een antwoord voor te schrijven waarvan ik denk dat het de deur naar de overwinning opent, zijn gevoelens, verlangens, of indrukken niet langer mijn leidraad. Iedere keer als ik dat wel doe, sta ik open voor grote misleidingen of waanideeën.

 

Verder zal de wil van God altijd in volledige overeenstemming zijn met het heilige Woord van God. De Geest en het Woord zijn altijd in overeenstemming. Als de Heilige Geest ons leidt zal dat altijd gebeuren op een manier waarbij het Woord van God bevestigd wordt. De Geest en het Woord zullen nooit of te nimmer met elkaar tegenstrijdig zijn.

Vervolgens houd ik rekening met de voorzienigheid en de omstandigheden. Deze geven vaak een goede indicatie van wat het Woord en de Geest van mij vragen.

Tenslotte, neem ik mijn beslissingen niet zomaar, maar neem ik uitgebreid de tijd om bij God tot rust te komen en vraag ik God in gebed om me Zijn wil te tonen.

Zo kom ik, door het Woord te overdenken en te bestuderen, tot een stille overtuiging die mij op de juiste weg zet. Als ik de wil van God gevonden heb is het resultaat altijd hetzelfde: er komt een diepe rust over me, een stille doch krachtige overtuiging, dat God met me meegaat op de gekozen weg.

Of het nu gaat om kleine aangelegenheden of om aardverschuivende besluiten, dit is iedere keer weer de manier waarop ik samen met God mijn beslissingen neem.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier