Op Hem wil ik hopen

Naar een artikel van George Müller

Waarom ben ik toch zo onrustig en terneergeslagen? Ik wil op God vertrouwen, Hem wil ik lofprijzen, want Hij is mijn bevrijder en mijn God!
Psalm 43:5

Onrustig en terneergeslagen? Waarom dan toch? Heeft God niet beloofd om overal voor te zorgen? Er zijn eigenlijk slechts twee redenen, echt maar twee, waarom een mens onrustig of terneergeslagen kan zijn.

Als een mens God niet kent, en geen idee heeft van de hemelse hoop, is het te begrijpen dat onrust en depressie de boventoon voeren. En dat geldt ook voor de Christen die zich verzet tegen God en het eigenbelang verkiest boven het pad dat God in gedachten heeft. Maar buiten die twee is er geen reden om je aan depressie en onrust over te geven.

 

 

Wij mogen alles bij God neerleggen in gebed en kunnen rekenen op de hemelse vrede die ons verstand ver te boven gaat. Vergeet het toch niet. Er is nooit een tijd waarin we niet op God mogen vertrouwen. Hoe hoog de nood ook mag zijn, hoe beangstigend de problemen, en hoe ver de hulp bij ons verwijderd lijkt; het is onze zaak om op God te vertrouwen. Niemand die op God vertrouwt komt bedrogen uit, want in Gods tijd komt de oplossing altijd.

Hoe vaak heb ik dat in mijn leven niet meegemaakt? Honderd keer? Nee, ik denk wel duizend keer. Als de situatie onmogelijk was geworden en de ratten het schip reeds verlaten hadden, stond God op en bracht Hij de antwoorden. God heeft Zijn eigen hulpmiddelen en kan het zonder ons af.

Wat Hij van ons vraagt is dat wij ons bij Hem terugtrekken en ons hart voor Hem uitstorten. “Heer, ik verdien niet dat U mijn gebeden beantwoordt en dat U naar mij luistert, maar ik houd mij vast aan het offer van Uw Zoon. Verhoort U mij omwille van Jezus en geeft U mij de genade geduldig te wachten totdat U weet dat de tijd is gekomen om mij het antwoord te geven.” Dan zal ik Hem lofprijzen. Dan ben ik omringd door Zijn wonderschone liefde en stapelen de zegeningen zich voor mij op. “Heer, U doet het telkens weer en daarom zeg ik voortdurend tegen mijzelf en anderen: ‘Ik wil op God vertrouwen, Hem wil ik lofprijzen, want Hij is mijn bevrijder en mijn God.”

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier