Gedachten over vrees 1

Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde.”
1 Johannes 4:18.

Als we geloof hebben in Gods goedheid jegens ons en we geloven dat Hij ons leidt en ons wil zegenen, zijn we al een goed eind op weg om de angst te overwinnen. Maar dat is niet genoeg. Het moet verder gaan dan onze gedachten; het is niet alleen maar een filosofische of geestelijke kwestie. De Heer verwacht dat we onze angst daadwerkelijk onder ogen zien en er iets aan doen door de richting op te gaan die Hij ons laat zien. Door zulke stappen van gehoorzaamheid, hoe moeilijk ook, zal de Vijand verslagen worden en zullen we onze angst overwinnen. Je angst wordt alle kracht ontnomen als je hem ziet voor wat hij is.
Mark Burnett

***

Vaak is angst de grote boosdoener. Ik geef het niet graag toe, maar ik heb in mijn leven veel met angst te maken en angst werkt verlammend. Als ik er even over nadenk kan ik zonder veel moeite verschillende momenten aanwijzen waarop ik bang was. Momenten waarop ik angst had om te falen, fouten te maken of angst over de toekomst. Angst is niet altijd redelijk, maar we kunnen niet altijd de tijd nemen om onze emoties te analyseren of onder woorden te brengen, en zodoende kan angst ons het leven behoorlijk zuur maken. Dus wat kunnen we er aan doen?

Wees sterk en moedig, wees niet bevreesd en schrik niet voor hen terug, want het is de Heere, uw God, Die met u meegaat. (Deuteronomium 31:6)

We moeten allemaal onze eigen angsten onder ogen zien, we moeten er oog in oog mee komen te staan. Hoe we onze angsten overwinnen zal bepalen waar de rest van ons leven heen gaat. Of we avonturen durven te beleven of beperkt zullen worden door de angst voor het avontuur.
Judy Blume

***

Het ergste dat ons in ons leven kan overkomen is dat we niets proberen. Als ik doodga wil ik vier woorden op mijn grafsteen: ‘Hij probeerde het tenminste.’ Voor Gods glorie. Je moet risico’s nemen. Zo krijg je overvloed. Zo krijg je succes in het leven. Wees niet bang om het onbekende in te gaan, want daar is het te vinden.
Rick Warren

***

Wachten tot we de moed hebben is alleen maar een andere vorm van uitstel. De succesvolste mensen gaan tot actie over terwijl ze bang zijn!
Auteur onbekend

***

Als je blijft doen wat je altijd al gedaan hebt, krijg je steeds weer wat je altijd al kreeg.

De definitie van dwaasheid is hetzelfde te blijven doen en er toch andere resultaten van te verwachten. Als we dat duwtje in de geest voelen en een vrij duidelijk gevoel hebben dat God wil dat we iets doen, moeten we de eerste stap zetten. Dat kan Hij niet voor ons doen. Hoe langer we wachten, des te nerveuzer we soms worden.Niet tot actie overgaan veroorzaakt twijfel en angst. Actie geeft je vertrouwen en moed. Als je de angst wilt overwinnen moet je niet thuis blijven om er over na te denken. Ga er op uit en ga aan de slag.
Dale carnegie

***

Angst is een heel interessant onderwerp. En je beseft niet dat zoveel angst onderbewust is totdat je probeert hem te beschrijven en analyseren. Praten over je angsten is niet makkelijk, want je legt je ziel bloot en opent het gedeelte van jezelf dat je verborgen probeert te houden, zelfs voor de mensen die het dichtst bij je staan. Je probeert het zelfs voor jezelf verborgen te houden omdat je bang bent om eraan te denken. Je wilt jezelf niet eens bekennen dat je bang bent, want dan voel je je een lafaard en dat is geen prettig gevoel. Je wilt niet ontmaskerd worden. Dus loont het niet alleen om je angst onder ogen te zien en te erkennen, maar je moet je er positief tegen opstellen in de kracht en de Geest van de Heer met de beloften van Zijn Woord.
Brandt

***

Als je op het perfecte weer wacht zul je nooit je zaden planten. Als je bang bent dat iedere wolk regen brengt zul je nooit je oogst binnen halen. Zoals de hockey pro Wayne Gretzky zei: “Je mist 100% van de schoten die je niet neemt.”

Als je voor iets komt te staan dat moeilijk voor je is, vraag jezelf dan: “Wat is het ergste dat zou kunnen gebeuren?” Als je die vraag beantwoordt en er greep op probeert te krijgen, totdat je besluit dat je het ergste aan zou kunnen, neemt dat de spanning weg en helpt het om je angst onder ogen te zien.

Ik hoorde eens een verhaal over een vrouw die vastzat in een brandend gebouw op de 80ste verdieping. Ze had verschrikkelijk veel last van hoogtevrees en ook van claustrofobie en toen het brandalarm afging weigerde ze om met haar collega’s het trappenhuis in te gaan om naar een veiliger gedeelte te komen. De brandweermannen doorzochten het gebouw en vonden haar verborgen onder haar bureau waar ze de dood afwachtte. Ze schreeuwde: “Ik ben bang! Ik ben bang!” toen de brandweermannen erop aandrongen dat ze de trap af zou gaan, totdat een van de mannen zei: “Dat geeft niet, dan doe je het maar bang.” Dit herhaalde hij de hele weg naar beneden, totdat ze in veiligheid was gebracht.

We hebben allemaal wel eens van die momenten, dat je weet wat er moet gebeuren maar dat je ervan weerhouden wordt door angst. Als je een verschil wilt maken moet je de gewoonte ontwikkelen om in het aangezicht van de angst toch te durven handelen. Het geeft niet dat je onzeker bent, doe het dan onzeker. Het geeft niet dat je niet comfortabel bent, doe gewoon iets.
Rory Vaden

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier