Een onoverwinnelijk wapen

God heeft gezegd
-Hebreeën 13:5

Als we deze woorden van geloof toch eens kunnen bevatten, dan hebben we een alles overwinnend wapen in de hand. Welke twijfel kan er dan niet verslagen worden door dit tweesnijdend zwaard?

Iedere vorm van angst wordt dodelijk getroffen door deze pijl uit de boog van Gods verbond waarin staat:  “God heeft gezegd!” Ja, of het nu gaat om het rusten in Zijn aanwezigheid of om kracht tijdens onze geestelijke strijd, die belofte is altijd en overal genoeg om ons te helpen. “God heeft gezegd” is genoeg om dagelijks onze toevlucht in te zoeken.
“God heeft gezegd” is de bron van alle wijsheid en van alle troost, dus laat het woord rijkelijk binnen vloeien als een bron van water die ontspringt tot eeuwig leven. Zo zul je opgroeien; gezond, sterk en gelukkig in het leven voor God.
CH Spurgeon

***

Kedleston Hall in de glooiende groene heuvels van Engeland is een prachtig kasteel dat eeuwen geleden gebouwd werd en waar bezoekers uit allerlei landen van de wereld genieten van de bijzondere architectuur en prachtige schilderijen. Wat het meest opvalt zijn de prachtige kunstzinnige patronen waar de plafonds mee beschilderd zijn. Maar die plafonds zijn hoog en de schoonheid van het schilderwerk valt maar moeilijk te bewonderen als je steeds omhoog moet kijken.

Daarom zijn er op de vloer op strategische punten spiegels aangebracht waardoor het plafond in de reflectie heel goed te bestuderen is. En daar kunnen we iets uit leren. God is ook hoog. Eigenlijk zo hoog en verheven dat wij Zijn schoonheid maar nauwelijks kunnen zien of bevatten. Daarom stuurde God ons een spiegel zodat wij Hem van heel nabij kunnen bekijken en kunnen bestuderen. Die spiegel is Jezus Christus, die Gods liefde volledig en zuiver reflecteert.
-Abi May

***

Als ik boeken lees onderhoud ik me met de mensen die het boek geschreven hebben. Als ik de Bijbel lees dan praat ik met God.
-William Romaine

***

Ik ben misschien niet zo’n goede tuinman als sommige mensen wel denken. Er is meer dat ik niet weet dan wat ik wel weet. Neem nou de watermeloen als voorbeeld. Het zaadje van de watermeloen heeft het vermogen om meer dan 200.000 keer zijn eigen gewicht uit de aarde op te zuigen. Het verwerkt die grondstoffen en groeit uit tot een watermeloen met een kleurschakering die schoner is dan de beste verf van een kunstschilder. Binnen in de watermeloen vormt zich een witte ring en een vuurrood hart waarin nieuwe, zwarte zaadjes geboren worden die ieder hetzelfde wonder kunnen bewerkstelligen. Als iemand mij dat wonder kan verklaren, dan kan ik hem het wonder van God openbaren.
-William Jennings Bryan

***

We weten nog geen miljoenste procent van alles wat er te weten valt. Zo weten we eigenlijk niet precies wat water is. We weten niet wat licht is. We weten niet wat zwaartekracht is, of hitte en koude en ga zo maar door. En toch gebruiken we al die dingen en doen we er ons voordeel mee. Je hoeft dus niet alles in dit leven te begrijpen om er in te geloven.
-Thomas Edison.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier