De God van kracht is in ons midden

Daarom kan ik zelfs blij zijn over zwakheden, beledigingen, noodsituaties, vervolgingen en moeilijkheden, die ik terwille van Christus moet verdragen. Want als ik zwak ben, ben ik pas sterk.
2 Corinthiërs 12:10

Het is voor elk mens moeilijk om geconfronteerd te worden met zwakheid, beledigingen te moeten incasseren, vervolgd te worden of wat voor moeilijkheden ook te moeten doorstaan.
In dit soort dingen moet je getraind worden, gehard worden als het ware. Als je steeds weer oog in oog staat met onvriendelijkheid, kun je dit soort dingen leren herkennen en ermee leren omgaan. Geen overwinning komt zomaar zonder meer. Onze tegenstander de duivel laat zich niet snel uit het veld slaan. Soms lijkt het een eeuwigheid te duren. Hij die tegen ons en de rechtvaardigheid vecht is een bittere vijand.

Alle krachten van de hemelse heerscharen zijn er voor nodig om zulk kwaad te weerstaan. Wanneer de overwinning dan uiteindelijk komt, kunnen we met harten die overvloeien van dankbaarheid de trouwe aanwezigheid van God prijzen door alles heen.

We weten dat Jezus ons de overwinning geeft over het lijden. Wat heidense religies kunnen bieden is alleen maar een soort fatalistisch neerleggen bij het feit dat we moeten lijden en ze denken dat ze het dan maar moeten verdragen.
Een leger dat op die manier denkt wordt echter voortdurend verslagen. Wie heeft er zin om zich daar bij aan te sluiten? Maar Jezus wil constant aanwezig zijn bij degenen die moeten lijden. Zijn aanwezigheid stelt ons in staat het obstakel van het lijden met vreugde te overwinnen. Door de aanwezigheid van Jezus waren Paulus en Silas in staat om lofzangen te zingen rond middernacht, toen ze vastgeketend zaten in de gevangenis van Filippi. Door de aanwezigheid van Christus was Paulus in staat een getuigenis van overwinning te geven midden onder zijn lijden. Daarom zegt hij: “Daarom kan ik zelfs blij zijn over zwakheden, beledigingen, noodsituaties, vervolgingen en moeilijkheden, die ik terwille van Christus moet verdragen. Want als ik zwak ben, ben ik pas sterk.” Sterk? Ja, want de God van kracht is in ons midden.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier