Anecdotes over de Bijbel

Vriendschap met God
In Duitsland woonde een godvruchtig mens, Bengel genaamd. Hij stond er om bekend dat hij een diepe en warme relatie met Jezus had. Een vriend wilde wel eens uitzoeken hoe Bengel tot zo’n diepe relatie met Jezus was gekomen en besloot hem stiekem gade te slaan in zijn vrije tijd. Die avond zat hij bij Bengel in de kamer een boek te lezen, maar ondertussen sloeg hij de godvruchtige man aandachtig gade. Bengel had niets in de gaten. Die pakte zijn Bijbel en begon te lezen. Uren gingen voorbij en tegen twaalven sloeg de man zijn Bijbel tevreden dicht en zei hij luid: “O Here Jezus…Ik ben zo blij dat wij samen op zo’n goede voet staan.” Hij verontschuldigde zich bij zijn vriend, stond op en kroop met een gelukkig gevoel zijn bed in waar hij meteen in slaap viel. Bengel wist wat het betekende om een vriend van Jezus te zijn.

***

Een bijzonder boek
Een geleerde Chinees werd lang geleden door een missionaris ingehuurd om het Nieuwe Testament te vertalen in het Chinees. De Chinees deed in het begin gewoon zijn werk. Maar na verloop van tijd rende hij opgewonden naar de missionaris en zei: “Wat een bijzonder boek!” “Waarom?” vroeg de missionaris hem. “Omdat,” aldus de Chinees, “dit boek werkelijk alles van mij af weet. Het vertelt me precies wat ik denk. Het kan niet anders dan dat Hij die dit geschreven heeft mij ook gemaakt heeft.”

Ruimteonderzoek
Walter F. Burke is de manager van “Project Mercury” en de onderdirecteur van het bedrijf ‘Mc Donnell Aircraft Co’. In een interview verklaarde hij: “Ik heb niets ontdekt in de wetenschap en in mijn vele jaren van het onderzoeken van de ruimte en het heelal dat mij heeft overtuigd dat ik mijn Bijbel maar beter kan weggooien en mijn geloof in Christus moet opgeven. In tegendeel, mijn onderzoek heeft mijn geloofsleven slechts sterker gemaakt. Ik lees nu meer in de Bijbel dan voorheen en ik leer dingen uit de Bijbel die ik in de wetenschap niet kan vinden, namelijk wat echt belangrijk is in het leven.

***

De Bijbel werkt ook
Een ongelovig mens in Londen zei dat het echt belachelijk is om in een boek te geloven waarvan de schrijver onbekend is. Een Christen vroeg hem of hij wist wie de tafels voor het vermenigvuldigen had uitgevonden. “Nee, natuurlijk niet,” antwoordde de ongelovige mens.

“Dan geloof je dus ook niet in de tafels?” zei de Christen weer. “Natuurlijk geloof ik daar wel in”, sprak de man geïrriteerd. “Ik geloof er in, want met de tafels kan ik werken.”

“Zo is het met de Bijbel ook,” sprak de Christen weer.

De ander had geen weerwoord meer.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier