Genesis: Niet zomaar een verhaal

Woorden van Jezus

God heeft ons voor Zichzelf gemaakt en onze harten zijn rusteloos tot ze in Hem rusten.
~ Augustinus

“In Genesis begin Ik te vertellen hoe ieder mens altijd weer faalt, maar hoe Ik er toch een overwinning van maak. Eigenlijk is dat de rode draad die door dat hele Bijbelboek heen loopt: “De mens maakt er een puinhoop van gemaakt, maar Ik heb een plan!”

Het is daarom belangrijk om te zien dat jullie als mensen voortdurend falen. Eigen kracht is niet genoeg, omdat alleen als je dat begrijpt, je de nederigheid van hart hebt om de waarheid onder ogen te zien. Al die mooie dingen die Ik heb gemaakt worden voortdurend door de mens ontwricht. Niets werkt meer zoals het zou moeten. Maar juist hierin ligt Mijn kracht, want zo kan Ik laten zien dat het antwoord in Mij ligt en niet in menselijk denken. Ik heb een plan dat niet kapot kan gaan en door mensenhanden niet teniet kan worden gedaan.

En Mijn plan heeft alles te maken met schoonheid en diepe innerlijke vrede. Ik heb jou tenslotte geschapen met een verfrissende capaciteit voor schoonheid. Jullie zijn gemaakt voor vrede en rust, die uiteindelijk zullen opbloeien en die Ik zal herstellen terwijl die nu door jullie zondige natuur worden overschaduwd.

Dat is een belofte die Ik je doe. Ik geef je een glimp van de manier waarop ik Mijn plan zal uitvoeren in Mijn Woord en dat begint al in het eerste boek Genesis.

Een belangrijke les die Ik je zou willen leren uit dat eerste Bijbelboek is dat je echter niet bang hoeft te zijn om fouten te maken. Ik houd je vast en Ik omring je. In de wereld mag je niet falen, maar dat is de verkeerde zienswijze. Als je bang bent om te falen ga je leven voor succes en als succes je doel wordt kijk je naar de verkeerde dingen. Dan zul je juist falen.

Als je bang bent voor problemen zul je gaan leven voor een probleemloos leven. Dat zal niet lukken, want Ik wil juist dat je vrij bent en uitzeilt op geloof en in vertrouwen. Als je de verkeerde doelen stelt zullen al die problemen die je al veroorzaakt hebt alleen nog maar ingewikkelder worden en rust je niet in Mijn armen.

Hebben jullie je ooit afgevraagd waarom Ik alles heb gemaakt? De sterren, de maan, de planeten en het paradijs op aarde?

k besloot mensen te scheppen, mensen die konden genieten van al het moois dat Ik gemaakt had en waar Ik ook van kon genieten. En dus schiep Ik Adam en Eva met verlangens die alleen door Mij konden worden bevredigd.

Luister goed: de Here heeft mij voor Zichzelf bestemd, daarom zal Hij naar mij luisteren
Psalm 4:4

 Natuurlijk liep het verhaal uit de hand, en denk nooit dat Ik niet wist dat dit zou gebeuren. Adam en Eva besloten in hun dwaasheid dat ze gelukkiger zouden zijn als ze zelf het roer in handen zouden nemen. En als jij in de Hof van Eden had gestaan had jij hetzelfde gedaan. Daarom is het zo belangrijk om in te zien dat ook jij er een potje van hebt gemaakt en is die valse schijnheiligheid zo’n doorn in Mijn oog.

Adam en Eva kozen voor hun eigen koers, een koers zonder Mij, en dat is net zo dwaas als proberen te ademen in een kamer zonder lucht of proberen een lied te zingen als je geen stembanden hebt. Dat kan niet. Zonder Mijn Geest is er uiteindelijk alleen het valse licht en een eenzame, uitgestorven vlakte van wanhoop.

En zo kiezen mensen er voor om hun eigen plezier in de hand te houden of om met Mij te onderhandelen om te krijgen wat je van het leven wilt. Maar het geluk wordt bereikt langs een andere weg.

En als je dat eerste Bijbelboek aandachtig leest zul je zien dat ik telkens weer een weg maak in de wildernis. Het is Mijn plan je dicht tegen Mij aan te trekken, niet omdat het moet of omdat het verstandig is, maar omdat je Mij liefhebt vanuit een oprecht en gebroken hart.

Gebed:
O Heer, U kunt mijn doorn veranderen in een bloem. En daar sta ik voor open. In het verhaal van Job kreeg hij na de regen de zon weer te zien. Maar was de regen verkeerd? Was de regen een vergissing? Job wilde het weten en ik wil het ook weten. U kunt het mij vertellen. Uw kruis kan het vertellen. Uw lijden was de kroon en laat Uw lijden ook mijn kroon zijn. O Heer, ik zie nu in dat ik alleen een overwinnaar in U kan zijn als ik de nood van de regen kan begrijpen.
George Matheson

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier