Wacht op de Heer

Woorden van Jezus

Het domein van gebed is zo uitgestrekt en de antwoorden en de oplossingen voor een probleem kunnen zo verschillend zijn. Verwacht daarom niet dat het antwoord op je gebeden altijd precies zo zal zijn als je zelf verwacht. Wat jij denkt dat de juiste oplossing is voor een probleem zou nog wel eens kunnen verschillen met Mijn idee en wat Ik voor jou in gedachten heb.

Stel je eens een man voor die op zijn tocht door een dichtbegroeid woud opeens een grote, omgevallen boom tegenkomt. Er zijn nogal wat manieren om dit obstakel te overwinnen. Ik zou de man natuurlijk op wonderbaarlijke wijze over de boom heen kunnen tillen. Of Ik zou hem kunnen helpen zich een weg onder de boom door te graven.

Hij kan er misschien beter overheen klimmen of Ik kan hem laten zien hoe hij zich een weg door het struikgewas kan banen om zo zijn pad te vervolgen.

Het zou echter ook zomaar kunnen zijn dat ik de man laat zien dat hij de verkeerde richting uitgaat en dat de boom een aanwijzing is dat hij maar beter een eindje terug kan lopen om vervolgens via een ander pad te gaan.

Maar de man heeft geen oren naar Mijn raad. Hij bidt wel, maar hij luistert niet. Hij denkt dat hij heel goed weet wat de juiste oplossing is. Hij vraagt Mij om in een kettingzaag te voorzien. Dat is wat hem betreft de juiste oplossing. En omdat Ik niet voorzie in een kettingzaag, omdat Ik het probleem heel anders zie, wordt de man ongeduldig en ontmoedigd en zegt hij verslagen: “God helpt me niet. Hij beantwoordt mijn gebeden niet.”

De les die je hier dus uit kunt leren is dat je flexibel moet zijn. Sta open voor Mijn stem en geef Mij de kans om je gebeden te beantwoorden op een andere manier dan jij misschien voor ogen hebt.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier