Vraag Mij om hulp

Al Mijn kinderen door de eeuwen heen hebben te maken gehad met dezelfde strijd. De strijd om op geloof te vertrouwen, ook al is de duisternis soms om te snijden. De strijd om niet terug te vallen op je eigen kracht.
Wanneer de weg vol rotsblokken en obstakels blijkt te zijn, is de verleiding om over te gaan op je eigen inzicht groot. Dan wordt het geloof tijdelijk aan de wilgen gehangen. Er moet tenslotte iets gedaan worden en het liefst zo snel mogelijk.

Op zulke momenten is het moeilijk om je terug te trekken in Mijn Woord en de tijd te nemen om Mij om raad te vragen.Toch heb Ik de antwoorden. Toch weet Ik nog steeds de juiste weg. Het werk moet gedaan worden door Mijn kracht en Mijn Geest, omdat het alleen dan eeuwige waarde heeft.
Ik begrijp de verleiding heel goed. Er is ook zoveel te doen. Heb Ik niet zelf gezegd dat de oogst groot is en er maar zo weinig arbeiders zijn die voor Mijn koninkrijk werken?

Toch is het nooit Mijn bedoeling dat je hals over kop de velden in rent om Mijn werk te doen, zonder Mijn raad te vragen.Ik weet dat het niet makkelijk is voor Mijn kinderen om echt te geloven in de kracht van het gebed. In het vermogen van Mijn Woord om wonderen te verrichten en in het effect van Mijn leiding.

Hoe vaak gaan Mijn kinderen de vijand niet tegemoet met een roestig zwaard en zonder behoorlijke wapenrusting, vol overtuiging dat ze het varkentje wel even zullen wassen, om al snel gewond van het slagveld terug te komen rennen, verward en vol twijfel omdat Ik hen niet geholpen zou hebben?
Maar hoe kun je Mijn veldslagen voeren zonder Mijn kracht?

Als Mijn kinderen de tijd nemen om zich door Mij te laten bewapenen, als ze Mijn kracht zoeken, Mijn leiding en Mijn Woord, is de overwinning verzekerd. Dan is er vreugde en rust. Het is nooit Mijn wil dat je angstig, onzeker en zwaar belast door het leven loopt omdat je op je eigen kracht leunt, terwijl je eigenlijk heel goed weet dat je het alleen niet aankunt.

Als je een probleem hebt op je werk, vraag Ik van je dat je bidt. Als je een probleem hebt in je huwelijk wil Ik dat je Mijn hulp zoekt. Heb je een probleem met je kinderen dan vraag Ik van je om het met Mij te bespreken. Ik heb de antwoorden. Ik weet welke richting je het beste op kunt lopen.
Heb Ik niet in Mijn Woord gezegd dat Ik wil dat je bidt zonder ophouden? Heb Ik niet beloofd dat als je Mij zoekt, je Mij ook zult vinden? En dat als je Mij aanroept, Ik je zeker zal antwoorden? Dit zijn niet zomaar de loze beloften van een sterfelijk mens, maar het zijn Mijn beloften, de beloften van je eeuwige Vader, de Schepper van hemel en aarde. Geloof in Mijn kracht, neem de tijd voor Mij en Ik zal je versterken met grote kracht.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier