Wandelen met God

“Henoch,” aldus het meisje uit de zondagschool, “liep met God en ze hadden samen zoveel te bespreken dat ze niet in de gaten hadden hoe ver Henoch wel van huis was geraakt. Dus toen zei God tegen Henoch dat hij maar bij Hem moest blijven omdat hij inmiddels veel te ver van huis was om nog terug te lopen.”

Wat is het mooi om met God te mogen wandelen. Om Hem bij alles te betrekken en een ware, diepe vriendschap te kunnen opbouwen. Wie wil dat nu niet? Maar hoe kan dat? Is er een geheim om dat te kunnen bewerkstelligen?

In de eerste plaats moeten wij ons realiseren dat God echt om ons geeft. Dat God in de persoon van Jezus van ons houdt. Dat hebben we inmiddels wel duizend keer gelezen, maar geloven we dat ook echt? Weet je wel echt dat God om je geeft en dat Hij Zijn hart op ons heeft gevestigd? Dat Hij ons vanuit de hemel met tedere belangstelling gadeslaat en het mysterie van ons leven met de uiterste zorg en liefde ontvouwt?

Hoe vaak doen we onszelf niet te kort door te blijven volhouden dat wij Zijn liefde niet waard zijn, dat wij niet goed genoeg zijn om die liefde zomaar voor niets te mogen ervaren? Daar wringt de schoen nog weleens.

God, de waarheid zelf, houdt wel van ons. Hij heeft onze naam op de palm van Zijn hand geschreven en is begaan met ons. Hij volgt ons dag na dag zoals een moeder haar baby volgt bij zijn eerste poging om alleen te lopen. Hij heeft Zijn liefde op ons gevestigd en is, ondanks onszelf, druk bezig om Zijn hoogste wil en zegen voor ons uit te werken.

Neem de tijd voor Hem en sta Hem toe om je van Zijn liefde te overtuigen door stil gebed en meditatie op Zijn Woord. Dan gaan wij wandelen met God en ofschoon we nog steeds over rotsachtige bergen moeten klimmen en ruige dalen moeten doorkruisen kan niets ons echt ontmoedigen. Onze harten zullen gloeien van ontvankelijke liefde. Ons geloof zal ontspringen en niet langer aan Zijn machtige beloften twijfelen. Offers in onze gebeden worden omgezet in weelde van onbetaalbare liefde in de harten van mensen die ons dierbaar zijn.

Dit was het geheim van Henoch en ook Johannes kende het toen hij schreef: “Wij hebben de liefde van God leren kennen en vertrouwen daarop. God is liefde. Wie blijft liefhebben, blijft één met God.” *  De mens die dit ten volle heeft geleerd, heeft het geheim gevonden van onbegrensd geloof en enthousiaste dienstbaarheid. Dat is de mens die met God wandelt.

Naar een artikel van A. B. Simpson.
*1 Johannes 4:16

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier