God regelt alles

Alles is gepland, alles is geregeld; ‘fatsoenlijk en ordelijk’, en niets kan er gebeuren zonder dat het Zijn wil is. De dingen die gebeuren zijn verondersteld te gebeuren, of zijn dingen die God om de een of andere reden toelaat.

Alles ligt in Zijn handen en niets gebeurt buiten Zijn wil, en zeker niet met Zijn kinderen die Hij in het bijzonder liefheeft. Hoe Hij dat doet? Dat is voor ons vooralsnog verborgen en gaat ons menselijk verstand ver te boven.

Stel je eens voor, Hij heeft de hele wereld waar Hij zich om moet bekommeren, en toch slaagt Hij er op de een of andere manier in om alles draaiende te houden en alles uiteindelijk in de richting te laten gaan die Hij op wil.

Eén ding weten wij: voor wie Hem liefhebben laat God alles meewerken voor hun bestwil, want Hij heeft een plan met hen. -Romeinen 8:28. Dus als je weer eens in een situatie terecht komt die er niet direct zo rooskleurig uitziet, kijk dan vooral naar dat obstakel met de ogen van het geloof. Het is misschien niet direct duidelijk, maar vroeg of laat zal God je ‘slechte’ situatie ten goede keren!

Wat een zegen dat wij ons aan zo’n prachtige belofte mogen vastklampen.

Gebed:

Dank U dat U alles altijd voor mijn bestwil laat meewerken omdat ik van U houd en U van mij houdt. Dank U voor die prachtige beloftes en ik vraag U om mij te helpen om steeds Uw hand weer te ontdekken in iedere situatie waar ik in terecht kom. Help mij om Uw hand stevig vast te houden als ik het nieuwe jaar in ga, in de wetenschap dat U alles het beste weet en enkel het beste met mij voor heeft.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier