Reden genoeg

Reden genoeg voor vreugde

Een arme vrouw in een oosterse stad vroeg de Sultan eens om hulp, nadat dieven haar geld hadden gestolen terwijl ze sliep.

“Waarom sliep je dan?” vroeg de Sultan haar.

“Omdat ik dacht dat u over mij zou waken,” antwoordde ze.

De Sultan was geroerd door haar eenvoudige antwoord en gaf haar net zoveel geld terug als de dieven van haar hadden afgenomen.

***

De Christen mag rustig vertrouwen en gaan slapen, want God is alom aanwezig en waakt over ons. Een mens zonder God wandelt alleen. Hij strijdt alleen, lijdt alleen en zal uiteindelijk ook alleen sterven. Maar dat kan niet gezegd worden van een kind van God. Geen man of vrouw die God in het hart gesloten heeft, is alleen.

Zo komt het dat een soldaat met Christus in zijn hart er in de oorlog niet alleen voor staat. Een vrouw die een zware operatie moet ondergaan gaat niet alleen de operatiekamer binnen. Een kind dat geconfronteerd wordt met moeilijke huiselijke omstandigheden en toch ruimte heeft gemaakt voor God, kan troost vinden bij de hemelse Vader.

Want Jezus houdt woord. Hij verbreekt Zijn beloften nooit. Hij leidt al Zijn kinderen door de soms zo zware velden van dit leven naar de wereld die gaat komen.

Wat een geweldige, rustgevende belofte.

En het is niet moeilijk om die verzekering te krijgen. Wat God van ons vraagt is onze oprechte overgave. Jezus vraagt: “Mijn kind; geef mij je hart en sta me toe om bij jou te wonen en in je hart te werken.” Jezus werd aan het kruis geslagen, maar na drie dagen stond Hij op uit de dood. Het graf is leeg en onze grootste vijand, de dood, is overwonnen.

Altijd en overal staat Jezus naast je en dat is reden genoeg om de toekomst vol vreugde en dankbaarheid tegemoet te zien.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier