Het licht brengt ons veilig thuis

Lang geleden, toen de luchtvaart nog in de kinderschoenen stond, gebeurde het dat een aantal vliegtuigjes overvallen werden door een dikke, plots opkomende mist. De piloten konden geen handen voor ogen meer zien. Konden ze misschien hoog boven de mist uitvliegen?

Zo hoog had nog nooit iemand gevlogen en dat zouden ze zeker niet overleven. Maar wat dan? Het enige dat ze konden doen was wanhopig te blijven rondvliegen in de hoop dat de mist spoedig zou opklaren en ze genoeg benzine hadden om te blijven rondvliegen. Maar de mist klaarde niet op. Die werd alleen maar erger en de brandstof was nu bijna verbruikt. Het was slechts een kwestie van tijd alvorens ze een voor een zouden neerstorten.

Maar er kwam hulp vanaf de grond. Er werd een boodschap over de radio uitgezonden. Iedereen die een auto bezat en in de buurt van de vliegbasis woonde werd gevraagd om uit te rijden naar een groot veld net buiten de stad en zich daarte verzamelen. En zo trokken vele mensen er op uit met hun auto’s dwars door de dikke, duistere mist naar het veld, hun koplampen nauwelijks zichtbaar.

Daar, op het veld, werden ze netjes naast en tegenover elkaar in twee grote rijen opgesteld. Uiteindelijk stonden er bijna 2500 auto’s op dat veld en toen schreeuwde er iemand: “Lichten aan. Iedereen moet zijn koplampen aanzetten.”En opeens veranderde het hele veld in een grote verlichte landingsbaan.Een enkele koplamp gaf slechts een zwak licht dat niet door de mist heen kon dringen, maar al die lichten samen zette het hele veld in een overweldigend licht en zo werd de landingsbaan voor de ongelukkige piloten zichtbaar. Minuten later konden ze hun vliegtuigjes een voor een veilig op de grond zetten.

Jouw licht is misschien maar zwak. Dat van mij ook, maar als wij ons licht samen laten schijnen voor God is het licht dat wij voortbrengen haast overweldigend en breekt het dwars door de mist en het duister van de zonde en de vertwijfeling in deze wereld heen. Door samen te schijnen kunnen talloze verloren zielen een veilige landingsplaats vinden.

Uw lamp moet toch op een standaard staan en licht geven voor iedereen in huis? Laat daarom ook uw licht voor alle mensen schijnen. Als zij dan de goede dingen zien die u doet, zullen zij uw hemelse Vader eren. Mattheüs 5:15-16

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier