Veilig binnen

Haar poorten zullen de hele dag openstaan, zij zullen nooit worden gesloten -Openbaring 21:25

De lange schaduwen strekken zich in de avond uit over de stoffige weg. Aan het einde van de afrastering van kippengaas wachten de kippen hun avondeten af. Af en toe pikken ze in de grond in afwachting van hun trouwe broodwinner. Daar is hij dan; hij doet het hek open en zij komen op hoge poten aangerend, zoals kippen dat doen, en verdringen zich om hem heen.

Een doodgewoon gezicht? Dat wel, maar we kunnen ons wel verbazen over het feit dat geen enkele kip buiten het hek probeert te komen zolang de boer het voer uitstrooit. Ze zijn allemaal geconcentreerd op die ene bezigheid aan zijn voeten, ze wagen geen blik buiten het hek. Het hek kan open staan of dicht zitten, dat maakt voor hen niets uit.

Hoe komt dat? Dat komt doordat alles wat ze nodig hebben binnen het hek is!

Dat geldt ook voor ons als kinderen van God. Alles wat wij nodig hebben ligt binnen de omheining van God.

‘Als je overwint, zal Ik je maken tot een pilaar in de tempel van mijn God. Daar zul je nooit meer uit weggaan.’ -Openbaring 3:12

Maar loopt de stad dan geen gevaar, als de poort open staat? ‘Niets onreins of slechts zal in de stad binnen komen. Niemand die misdadige dingen doet of liegt, zal er binnen komen.’
-Openbaring 21:27

Hetzelfde licht en dezelfde warmte die het leven en de vreugde van de aldaar verzamelde kinderen van God vormen, zijn een verterend vuur voor iedereen die daar binnen wil komen om hen pijn te doen. Een vlammend en onzichtbaar zwaard dat de weg verspert naar de boom des levens. “Ik de Heere, zal een muur van vuur zijn om u heen, en de heerlijkheid in het midden.”

Hij vult de hemel met het weerlicht van Zijn ontzagwekkende heiligheid, die de dood betekent aan alles wat verontreinigt maar Zijn eigen kinderen zijn thuis in de pracht, en zijn naar Zijn beeld gemaakt! De open poort! Een prachtig symbool van de vrijheid die in Christus is! “Daar zul je nooit meer uit weggaan.” Als we het hart van God bereikt hebben zijn we thuis, daar vinden we alles wat ons hart begeert!

Naar een artikel van Mary Quayle

Bouw een hek rond deze dag zonder zorgen
Vul de ruimte op met liefdevolle daden
Tuur niet door de omheining naar de dag van morgen
God zal je met Zijn zegen overladen

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier