Pak vast

De zendeling had moeite om uit te leggen wat het betekende om Gods Woord echt te vertrouwen. Toen kreeg hij een idee. Hij pakte een mooi horloge en liet het voor de verlangende ogen van een groep straatjongens bungelen. “Wie wil dit horloge hebben?” vroeg hij. Niemand durfde te reageren, want iedereen dacht dat de man de draak met hem zou steken. Zoiets moois gaf je niet zomaar weg. Er zat vast een addertje onder het gras. Maar een klein jochie had er geen moeite mee. Toen hij de kans kreeg griste hij het horloge uit de hand van de zendeling. “Zoiets heb ik altijd al willen hebben,” zuchtte hij tevreden. “Da’s dan van jou, jongen,” zei de zendeling terwijl hij hem vriendelijk toeknikte. De anderen waren boos. “Waarom zei u niet dat u het meende,” schreeuwde er een opgewonden. “Dan had ik het wel genomen.”

“Jullie geloofden niet in mijn woord,” zei de zendeling zacht. “Dit is wat het betekent om God op Zijn woord te vertrouwen. Pak wat Hij beloofd heeft.”

***

Het klinkt allemaal zo eenvoudig. Vertrouw gewoon op die beloftes van God en dan komt het allemaal wel goed. Dat klopt inderdaad, maar de realiteit wijst uit dat wij het er weleens moeilijk mee hebben om daadwerkelijk te geloven dat de beloftes die God ons gegeven heeft ook echt werken. Zo denken we al snel dat het mooie woorden zijn die bedoeld zijn voor de geestelijke instructie voor de kerk in zijn algemeenheid, maar het ontgaat ons dat het echte beloftes zijn voor ieder afzonderlijk mens. 

Maar we ontvangen de kracht van het Woord pas als wij het ook echt op ons eigen leven toepassen. Wat onze nood ook is, God heeft voor iedere situatie een pasklaar antwoord om ons de richting te wijzen naar het licht. Dat antwoord wordt gevonden in de beloftes die Hij ons gegeven heeft en waarvan Hij verwacht dat wij er naarstig naar op zoek gaan. Vaak gaan we er pas naar op zoek als wij eerst geprobeerd hebben zelf een oplossing te vinden, maar dat geeft niets. Beter laat dan nooit.

Neem dan de tijd om het woord aandachtig te lezen en vraag God om je gedachten te leiden terwijl je je in Zijn Woord verdiept. Welke belofte past bij het probleem waarmee je worstelt? Welk woord van troost is hier van toepassing? Het Woord leeft en er is een belofte die als een sleutel werkt om de deur naar de oplossing te openen.

Psalm 34 stelt: Probeer het maar, dan zult u ontdekken hoe goed de Here is.

De Heer zelf staat achter Zijn beloftes, en liegt niet, iets wat de mens wel doet. “Wat Hij zegt, doet Hij. Hij maakt al Gods beloften waar, hoeveel het er ook zijn. En omdat Hij Gods ‘ja’ is, worden wij gedrongen daar ‘amen’ op te zeggen, tot eer van God.” (2 Korinthe 1:20)

Wat een basis voor ons leven. Wat een zekerheid. Dus weg met de twijfel en de onzekerheid. God staat naast ons. Hij beschermt, Hij helpt en Hij leidt. Stap maar op het uitgestrekte water van Gods beloftes.

 

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier