Op weg naar het beloofde land

De HEER antwoordde: “Ik zal persoonlijk met je meegaan, Mozes, en ik zal je rust geven – alles zal goed voor je zijn.” Exodus 33:14 NLT

 De Heer had Mozes een moeilijke taak gegeven. Hij moest het volk naar het Beloofde Land leiden en Mozes maakte zich daar ernstige zorgen over. Dat was nogal wat, want de Heer had niet gezegd wie er met hem mee zou gaan om hem de weg te wijzen. Maar toen maakte de Heer hem duidelijk dat Hijzelf met hem mee zou gaan, hem rust zou geven en dat alles uiteindelijk goed zou komen. Wat een prachtige belofte aan Mozes en aan ons allemaal.

Als kinderen van God hebben wij allemaal taken uit te voeren in het Koninkrijk van God. We zijn allemaal op reis naar het Beloofde Land. De Heer heeft ons verlost uit ons eigen persoonlijke Egypte van slavernij waar we door de zonde terecht waren gekomen en leidt ons nu door onze eigen persoonlijke wildernis van beproevingen en moeilijkheden en loopt met ons mee op weg naar ons eigen persoonlijke Beloofde Land. Dat is de plaats waar alles wat we in Christus Jezus moeten en kunnen zijn tot bloei komt; de plaats waar we “volmaakt en compleet zullen zijn en niets nodig zullen hebben.”

Net als Mozes kunnen ook wij ons soms afvragen hoe we ons een weg kunnen banen door de wildernis van dit leven en uiteindelijk veilig zullen aankomen op de plaats waar we moeten zijn.

Zal de Heer ook ons de weg wijzen? Natuurlijk doet Hij dat. Zijn beloften staan vast en wat Hij heeft gezegd zal Hij ook voor ons doen. Dezelfde boodschap die Hij aan Mozes gaf, geeft Hij ook aan jou en mij. “Ik zal persoonlijk met je meegaan.” God zal ons de weg wijzen. God geeft ons niet alleen maar een kaart waarna Hij ons dan verder aan ons lot overlaat, maar Hij loopt persoonlijk met ons mee; met jou en met mij. God zal bij ons zijn, zij aan zij.

En we hoeven ons onderweg geen zorgen te maken. Hij drijft ons niet ongeduldig verder terwijl hij ons gespannen met zijn herdersstaf tussen de ribben port als wij eigenlijk moeten rusten. Hij weet precies waar we van gemaakt zijn en is zachtmoedig en teder in Zijn omgang met ons. Hij zal ons rust geven tijdens de reis. Bovenal kunnen we rust vinden in de zekerheid van Gods belofte. Wat er ook op ons pad komt, en er kwam ook heel veel op het pad van Mozes, God zal ons er doorheen te helpen.

Alles zal goedkomen voor ons, ondanks alle beproevingen en problemen. Onze taken zullen voltooid worden; het goede werk dat God in ons begonnen is, zal vervolmaakt worden.” (Filippenzen 1:6).

Wat een vreugde en wat een moed kunnen we uit die wetenschap putten. Rust in Gods armen want vandaag en morgen ook gaat God persoonlijk met je mee op jouw reis naar het Beloofde Land.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier