Reis met Hem mee

Als de sombere gevoelens je bekruipen, pak dan eens je bijbeltje en trek je stilletjes bij Jezus terug en laat Hem tot je spreken. Reis mee naar de kusten van Kapernaüm en neem plaats tussen de menigte terwijl Jezus de broden en de vissen op zo’n wonderbaarlijke manier vermenigvuldigt. Luister naar het gebed van Jezus in de Hof van Olijven en voel Zijn pijn terwijl de engelen hem troosten en aanmoedigen.

En durf je mee te lopen op die verschrikkelijke tocht, die laatste lijdensweg van Jezus, terwijl Zijn bebloede schouders bezwijken onder het gewicht van dat loodzware kruis, wat niets minder symboliseert dan onze menselijke arrogantie en zondigheid?

Dat is het moment om tegen jezelf te zeggen: “Dit deed Jezus voor mij. De Zoon van God houdt van me. Door Jezus zijn de poorten naar de eeuwigheid voor me geopend.”

Als je dat doet, en je laat Jezus tot jou spreken in die stille gemeenschap van hart tot hart dan kunnen die sombere gevoelens onmogelijk in leven blijven.

Het duister heeft geen enkele kans als het licht van Gods liefde onze verdorde harten binnendringt. Het duister sla je niet weg door wild met een bezem door de lucht te zwaaien, of door het opzeggen van de juiste religieuze formules of het verrichten van een veelvoud aan goede daden. Het duister verjaag je door het licht binnen te laten.

Jezus zei: “‘Ik ben het licht van de wereld. Wie Mij volgt, zal nooit in de duisternis leven, maar hij zal het licht hebben dat Leven geeft.” (Johannes 8:12)

Neem de tijd voor God. Leer te leven met de kracht van een lied waarmee je Hem kunt danken en prijzen. Laat Zijn Woord op je inwerken en je hart beroeren zodat de geneeskrachtige werking van Gods aanwezigheid je geest sterkt en gezond maakt.
Leer hoe je kunt zwemmen in de wateren van Gods Woord en Zijn aanwezigheid.

Makkelijk zal het aardse leven nooit worden, maar gezegend kan het zeker zijn. Leef op geloof; er bestaat geen groter avontuur dan de weg samen met Jezus te bewandelen.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier