Grijp die nieuwe kansen

Grijp elke gelegenheid aan om goed te doen,
want wij leven in een slechte tijd.
Efeziërs 5:16

In de Griekse tekst staan hier de woorden ‘ton kairon,’ die vertaald kunnen worden als het pakken van een kans. Een kans krijg je doorgaans niet zomaar en voordat je het weet is hij weer voorbij. Je moet een kans dus pakken als je daar de mogelijkheid toe hebt.

Zulke momenten zijn schaars. Waarom? Uit de tekst kunnen we afleiden dat dit komt doordat wij in een slechte tijd leven. Je zou deze tijd kunnen vergelijken met een droge tocht door een lange, dorre woestijn en als je geen gebruik maakt van de oases die je tegenkomt, of ze niet eens herkent, zou het weleens een uitputtingsslag kunnen worden.

De Bijbel spoort ons dus aan om geestelijk op wacht te staan en verstandig om te gaan met iedere dag die ons gegeven wordt.

 

“Kijk daarom goed uit hoe u leeft. Wees niet onnozel, maar verstandig.” (Efeziërs 5:15)

Soms zijn het maar kleine dingen, maar als we ze herkennen en ze gebruiken, kunnen ze naar grote en onverwachte, nieuwe mogelijkheden leiden. Een liefdevolle daad, een eenzame mens die wij mogen aanraken met de liefde van God of een kleine beslissing die de weg effent voor het geluk van iemand anders.

Maar het werkt ook op persoonlijk vlak: Een verleiding waar we niet aan toegeven, het besparen van tijd bij een moeilijk project, een persoonlijke overwinning… als wij ernaar op zoek zijn heeft de woestijn heel wat meer te bieden dan wij op het eerste gezicht zouden denken.

Er liggen weer nieuwe kansen en geweldige mogelijkheden voor ons. Laten wij dus elke gelegenheid aangrijpen om goed te doen, want wij leven in een slechte tijd.

Naar een artikel van A.B. Simpson.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier