Nog 37 wachtenden voor u

Het is tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk om telefonisch de juiste persoon te pakken te krijgen als je een belangrijke zaak moet regelen. Banken, het belastingkantoor, garages of welke instantie dan ook; iedereen werkt tegenwoordig met een voicemail. Gelukkig maar dat God nog wat ouderwets blijkt te zijn en Hij nog niet van de voicemail gehoord lijkt te hebben. Stel je toch eens voor dat onze gebeden eerst via de voicemail moesten voordat we de juiste verbinding zouden krijgen. Nadat ik op mijn knieën ben gegaan en mijn ogen heb gesloten, heb ik contact met de hemel en zou dat misschien de volgende situatie kunnen opleveren.

Allereerst hoor ik een zalvende stem die mij instructies geeft:

Goedendag.

Dank u dat u contact met de hemel zoekt. Om u beter van dienst te kunnen zijn volgt er nu een keuzemenu. U kunt direct uw keuze intoetsen – Voor Nederlands, kies 1 – Voor Engels, kies 2 – Voor een andere taal, kies 3

Ik kies 1. Ik kom direct op het volgende menu. Die zalvende stem is er nog steeds om mij verder te helpen.

Voor verzoeken, kies 1 – Voor lofprijzing, kies 2- Voor klachten, kies 3 – Voor overige zaken, kies 4

Ik kies 1. Ik heb een probleem met de kat van de buurman en heb dus hulp nodig. Er klinkt nu rustige orgelmuziek om mijn zenuwen in bedwang te houden. Beetje een zouteloze uitvoering van ‘Kom tot de Vader,’ maar goed, ik begrijp het wel. Het duurt even, maar dan heb ik contact. Helaas hoor ik die vrome, vleierige stem weer en ik heb geen geluk:

Het spijt ons, maar al onze engelen zijn momenteel in gesprek om andere zondaars bij te staan. Blijft u alstublieft aan de lijn of probeer het later nog eens.

Er zijn nog … 37 wachtenden voor u. Om terug te gaan naar het hoofdmenu kunt u het hekje intoetsen.

37 wachtenden? Dat is belachelijk. Ik heb nu hulp nodig. Ik toets dus het hekje in en kom weer terug bij het hoofdmenu. Nu toets ik 4 in: ‘Overige zaken.’ Meer orgelmuziek en ik neurie geïrriteerd mee met ‘Kom tot de Vader.’ Dan is de stem er weer.

* Als u een geliefde zoekt en wilt weten of deze in de hemel is, toets dan 1 en voeg direct daarna zijn Burgerservicenummer in.

* Voor vragen over de hof van Eden, dinosaurussen, en het ontstaan van de aarde kunt u het beste wachten tot u zelf in de hemel bent.

* Wilt u uw reis naar de hemel boeken, toets 2. Houd Johannes 3:16 bij de hand zodat wij u sneller kunnen helpen.

Hier kom ik dus ook niet verder. Ik grom en met gespannen kaken druk ik weer op het hekje om naar het hoofdmenu terug te gaan. Nu druk ik op toets 3. Klachten.

 

Ik ben boos, dus hier moet ik zijn. De honingzoete stem is er weer om me te begeleiden:

Als u direct wilt spreken met: God, toets 1 – Met Jezus, toets 2 – Met de Heilige Geest, toets 3.

Ik ben even verward. Wie moet ik nu kiezen? God of Jezus? Of toch de Heilige Geest? Moeilijke keuze, want het klinkt allemaal goed. Maar ik wacht te lang, want daar is de stem weer: Wij hebben uw keuze niet ontvangen. U wordt doorgeschakeld naar het hoofdmenu.

Nééééé. Ik wil niet terug naar het hoofdmenu. Ik moet met God praten.

Maar zo eenvoudig is dat niet, want ik ben weer terug bij af.

Daar is die stem weer: Goedendag. Dank u dat u contact met de hemel zoekt. Om u beter van dienst te kunnen zijn volgt er nu een keuzemenu. U kunt direct uw keuze intoetsen. Voor Nederlands, kies 1 – Voor Engels, kies 2. Voor een andere taal, kies 3

Ik verbijt me, maar besluit om door te vechten. Ik heb altijd gehoord dat ik moet strijden voor het geloof. Dit wordt er dus bedoeld. Ik kies andermaal 1 en kom weer terug op het volgende keuzemenu.

Ik ben intussen zo nerveus dat het me beter lijkt om eerst wat tot rust te komen. Ik kan tenslotte niet met God of Jezus praten als ik gefrustreerd en boos ben. Dus toets ik 2 in. Lofprijzing.

Lofprijzing brengt rust.

Ik probeer te genieten van de orgelmuziek, maar eigenlijk doe ik dat niet. “Kom tot de Vader?” Ja, dat probeer ik al de hele tijd…

Daar is de stem weer.

Het spijt ons, maar ons kantoor is nu gesloten. Wij zijn geopend maandag tot en met vrijdag van 9 tot 5. Wij wensen u een hemelse dag. Voor noodgevallen verwijzen wij u naar de kerk van het Heilige Hart. Daar zijn iedere zondag twee diensten. Informatie kunt u vinden op het volgende telefoonnummer: …

Maar ik hoor het niet meer.

In mijn woede slinger ik de telefoon door de kamer en het ding belandt in de hondenmand. Fido kruipt angstig weg achter mijn vrouw die me bestraffend aankijkt en iets mompelt over een Christelijk voorbeeld en de vruchten van de Geest. Zal wel. Ik vraag haar vanavond wel om vergeving.

Wat is bidden toch moeilijk. Dat heb ik me nooit zo gerealiseerd.

Misschien moet ik nog maar wat extra boekjes kopen over hoe gebed nu precies werkt, en welke nummers ik het beste kan intoetsen, want ik begrijp er geloof ik niets van…

Is dit de manier waarop God met ons communiceert? Gelukkig niet. Gebed werkt. God is altijd bereikbaar, is nooit te druk en Hij maakt het ons altijd gemakkelijk. Iedere kreet van het hart wordt door Hem gehoord. Hij kent onze diepste verlangens en staat ons altijd bij. En Hij belt ons ook op. Heel vaak. Hij belt ons door het Woord, of door te spreken tegen onze geest, met een zachte, stille stem. Eigenlijk belt Hij ons voortdurend op, maar helaas nemen wij niet altijd op. Lees Zijn Woord, praat met Hem, neem tijd voor God. Bidden is troostrijk, verfrissend en leven veranderend. ‘Vraag het Mij en Ik zal u wonderlijke geheimen vertellen.’ Jeremia 33:3.

Naar een artikel van Jim Geyer

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier