Moment van meditatie

Naar een artikel van George Matheson

Beste ziel, maak er een gewoonte van om in je eentje bij Jezus te zijn! Er staat geschreven dat Hij alle dingen aan Zijn discipelen openbaarde toen ze alleen waren.

Het is niets nieuws. Als je jezelf beter wilt begrijpen, stuur de mensenmenigte dan weg. Laat iedereen gaan totdat je alleen met Jezus bent … Heb je je weleens voorgesteld dat je het enige schepsel was dat op aarde was overgebleven?

In zo’n situatie zou je alleen met God kunnen praten. Maar zo dicht is Hij ook nu bij je; je kunt Zijn hart bijna horen kloppen.

Maak een gewoonte van het alleen-zijn, beste ziel. Maak er een gewoonte van de grote massa buiten te sluiten. Luister naar de stilte van je eigen hart. Laat niemand tussen jou en de engel komen met wie je worstelt!

Op het moment dat je Jezus alleen ontmoet zul je zien waar je tekortschiet en tegelijkertijd vergeving ontvangen.

 

Download PDF

Reacties

 1. Ja, daar kan ik mee instemmen.
  God is dichterbij dan je denkt.
  God is overal.
  Hij laat je nooit in de steek.
  Blijf op Hem vertrouwen.
  Prijs Zijn Naam.
  In de naam van de Vader, de Zoon en de heilige Geest.
  Jezus alleen.

 2. Ziedaar de grote reden waarom de Traditionele Katholieke Kerk altijd strenge kloosters kon onderhouden en waarom ook uit deze kloosters de beste priesters konden voortkomen. Sedert 1963 werd grotendeels die hele Traditionele Katholieke structuur vernietigd door het nu wereldwijde communisme. Laat u niet misleiden door de vrijmetselaarspaus Bergoglio, hij zal spoedig worden vervangen door een oprechte ware paus.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier