Mensen met een hart voor God

Er was eens een jonge vrouw die enorm veel van bloemen hield. Op zekere dag had ze de kans om een prachtige en zeldzame klimplant te kopen. Die stond bekend om zijn schitterende bloemen en de vrouw verheugde zich op de schoonheid die deze klimplant met zich mee zou brengen. De plant werd bij een stenen rotsmuur geplaatst die aan de tuin van de buurvrouw grensde, kreeg de beste mest die er op de markt was en werd elke dag zorgvuldig bewaterd. Maar wat de vrouw ook deed, bloemen kwamen er niet. Dat was een grote teleurstelling. Net toen ze er aan begon te denken om de hele plant maar in de groenbak te gooien stak de buurvrouw haar hoofd boven de muur uit en zei: `Ik ben toch zo blij met die prachtige klimplant die je geplant hebt. De bloemen zijn zo mooi en zijn het hoogtepunt van mijn tuintje.` Toen keek de vrouw over de muur en zag dat de muur aan de kant van haar buurvrouw vol schitterende bloemen stond. De klimplant had zich door een gaatje in de muur naar de tuin van de buurvrouw gewurmd en was daar tot bloei gekomen.

En zo is het ook met ons. Hoe vaak denken we niet dat ons werk niets voorstelt omdat we er de resultaten niet van zien. Maar ons werk voor God en onze naaste, onze gebeden en onze offers zijn het altijd waard en bloeien vaak in gebieden die wij nooit te zien krijgen.

***

Wie is er werkelijk groot in het Koninkrijk van God? Het zal ons nog verbazen als wij bij Jezus aankomen en zien met welke maatstaven Jezus onze levens op aarde beloont en beoordeelt en wie er de meeste eer van Hem ontvangt.

Zo zijn er mensen die dag in dag uit onbaatzuchtig door het leven gaan. Ze offeren, ze geven en danken God dat ze Hem mogen kennen. Ze klagen niet, maar proberen slechts op hun manier een positieve bijdrage te leveren.

Maar niemand ziet hen staan en ze krijgen vrijwel nooit de erkenning die hen eigenlijk toekomt. Eenvoudige mensen zonder een grote uitstraling, maar mensen met een hart voor God. Maar God ziet het wel. Die ziet alles. Hij heeft een groot, dik boek waar alles in wordt opgeschreven. Elke liefdevolle daad is Hem bekend en het loon voor een onbaatzuchtig leven wordt uiteindelijk uitbetaald als wij voor Hem komen te staan en de boeken worden geopend.

Ik zie het al voor me: “Wat? Wie is die man en waarom krijgt hij zoveel eer van Jezus? Dat was toch maar een gewone vrachtwagenchauffeur op aarde? En die vrouw dan? Ik heb nog nooit van haar gehoord. Waarom wordt zij zo rijkelijk beloond?” Maar God kent onze harten en weet precies hoe wij in elkaar zitten.

Als je dus soms in de verleiding komt om het bijltje er maar bij neer te gooien, omdat het toch de moeite niet waard lijkt te zijn, vergeet dan niet dat dit aardse leven slechts een kleine schakel is in het immens grote plan van onze eeuwige God en dat wij hier dingen kunnen leren die ons tot diep in de eeuwigheid zullen bijblijven.

Morgen staan we bij Jezus en dat komt sneller dan wij denken. Dan zullen wij blij zijn dat wij vandaag aan onze overtuiging hebben vastgehouden en Hem en anderen hebben liefgehad.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier