Luister in de stilte

Het was mijn gewoonte om elke nacht een tijdje met God door te brengen. God was opmerkelijk getrouw. Elke nacht werd ik rond dezelfde tijd wakker en voelde ik dat Hij met me wilde spreken en voor mij klaarstond. Op zo’n moment vulde Zijn aanwezigheid mijn hele wezen. Ik werd tot Hem aangetrokken zoals een rivier tot de zee wordt aangetrokken en er uiteindelijk volledig in opgaat. Het waren momenten van onuitsprekelijk geluk. O, wat een vreugde, wat een geluk er door mijn lichaam stroomde als ik samen met God aan het bidden was. Het gebed vloeide eenvoudig uit mijn hart, zonder dat ik er bij na moest denken en wij genoten van elkaars aanwezigheid. Het was zo schoon, zo puur en zo echt. Ik rustte letterlijk aan de voeten van Jezus, vervuld van liefde. Het enige wat ik zag waren de liefdevolle ogen van de Heer.
Madame Guyon (1648-1717)

Het is nog stil,
zo vroeg in ‘t hemels ochtendgloren.
Zorg en werk kunnen de rust nog niet verstoren.
Als de poorten van je hart nog niet geopend zijn
voor de wereld vol met haast en pijn…
Daar alleen met Jezus, in de stilte van de dageraad
waar je voelt dat Hij standvastig naast je staat,
laat je daar door Hem beminnen
en laat zo de nieuwe dag beginnen.
Gelijk het veld, verfrist door dauw in Gods morgenlicht
word ook jij vernieuwd als jij je op Jezus richt.

 

 

Het is niet altijd eenvoudig om tijd te vinden voor een gebed. Iets wat verder gaat dan een kort, afgeraffeld gebed voor het eten of voor het slapen gaan. Toch is de stille tijd met God van groot belang. Eigenlijk kun je er niet zonder. En het hoeft niet eens in een volmaakte omgeving te zijn. Spreken met God kun je overal doen, waar je maar bent en hoewel het zeker helpt als alles rondom je stil en rustig is, is het niet altijd mogelijk om te wachten tot alles perfect geregeld is voordat je tijd met God doorbrengt.

God spreekt met een stille, zachte stem die toch heel direct en herkenbaar is.

Hoe het precies werkt weet eigenlijk niemand. Maar dat het werkt is zeker. Zo zijn er ook maar weinig mensen die precies weten hoe je elektrische bedrading aanlegt, maar om lampen en apparatuur te kunnen gebruiken hoef je dat niet te weten. Alles wat je hoeft te weten is dat er elektriciteit is en dat die werkt. Zo is het ook met gebed.

Naar gelang je groeit in je geloof ga je het zeker beter begrijpen, maar het principe blijft altijd hetzelfde: God houdt van ons en wil met ons communiceren. Gebed werkt en verlicht onze levens, zoals een lamp een duistere kamer verlicht waardoor zelfs de duisterste hoekjes zichtbaar worden. Neem de tijd voor God. Trek je even terug en laat Hem tot je spreken.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier