Die eindeloze rust

Een gebed, naar een artikel van Henry Ward Beecher

 Heer, de weg is zo steil, het pad zo nauw en de afgrond zo eindeloos diep.

De strijd valt mij zwaar. Mijn voeten kunnen eigenlijk geen stap meer verzetten, terwijl ik vermoeid in het duister staar dat mij welhaast lijkt te verzwelgen.

Heer, ik heb rust nodig.

Uw rust, die diepe, waarachtige rust die uw hele wezen bepaalt. U bent rust; de eeuwige rust die tegelijkertijd ook altijd aan het werk is. Helpt U mij om mij bij U neer te vleien, in uw ogen te kijken en uw stem te horen.

Ik weet dat U ondanks de strijd toch telkens naar mij kijkt; naar mij, uw vermoeide kind. En dan, ondanks alles wat ik verkeerd doe, hoor ik telkens weer dat U zich in mij verheugt. U kijkt naar mij vanuit uw eindeloze stilte, maar vanuit die stilte stuurt U soms de stormen van het leven, correctie of uw heilige vermaning.

 

Die wetenschap geeft mij hoop en vertrouwen, want wat U doet is altijd goed.

Heer, in U ligt alles verborgen wat ik nodig heb op mijn barre tocht door dit leven en daarom verlang ik er zo naar om in uw rust te mogen opstijgen. Laat me heel even nestelen in uw aanwezigheid, en omring mij met uw zuivere en goddelijke gedachten. Dank U, Vader, dat ik mijn ontelbare noden steeds weer bij U mag neerleggen, waarna U met mij praat over mijn leven. Dan wordt uw plan telkens iets duidelijker.

Ik verlang er naar om uw atmosfeer te mogen voelen, uw rust is mijn leven en het is die rust die mij sterkt. Op zulke momenten loop ik net als de eerste mens door de Hof van Eden in het avondlicht. Dan beleef ik een moment in uw armen en zalft U mij met die heerlijke, kostelijke geur, dat hemelse parfum, waar de wereld zo naar verlangt. Zij begrijpt echter niet dat het juist van U komt.

Heer, U die het morgenlicht het bevel heeft gegeven om na iedere nacht weer tevoorschijn te komen, U die het zonlicht weer laat schijnen na iedere tegenslag en een nieuw lied laat klinken na ieder moment van wereldse disharmonie, dank U dat U het licht ook laat schijnen op mijn vermoeide en verwarde hart en dat ik steeds beter leer hoe ik in uw vrede mag leven.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier