Laat het toch rusten

Liefde zegt of doet geen onaardige dingen en denkt niet alleen maar aan zichzelf. Liefde raakt niet verbitterd. Liefde vergeeft als een ander iets verkeerd heeft gedaan.
1 Corinthiërs 13:5,6

Maak je niet druk, maar laat het los. Zoveel verwarde harten die op het punt stonden om te ontploffen en zich over te geven aan opwellende boosheid en frustratie zijn tot rust gekomen door te denken aan dit eenvoudige advies.

De een of andere situatie heeft je gekwetst. Je wordt niet begrepen en je bent boos… Laat het toch rusten. Een harde, tactloze uitspraak doet je pijn. Je bent geïrriteerd en wilt terug slaan… Laat het toch rusten. Later zul je blij zijn dat je geen gehoor hebt gegeven aan die duistere gevoelens en ze hebt laten varen.

Een pijnlijk schandaal dreigt een wig te drijven tussen jou en een goede vriend… Laat het toch rusten. Zo stel je de liefde boven jezelf en zoek je Gods koninkrijk en bescherm je uiteindelijk jezelf omdat de vrede van God in je hart blijft.

Een wantrouwende houding, een scherpe opmerking, een spottende blik? Maak je niet druk, maar laat het gaan. Je houding van rust en vertrouwen zal het onbegrip doen wegsmelten als sneeuw voor de zon en het vertrouwen herstellen.

Denk hier eens over na: halen we de overhangende doornstruiken op ons tuinpad niet direct weg, zodat we ons er niet aan zullen bezeren? En toch lijkt het er op dat we een vreemd soort goddeloos genoegen scheppen in het bewaren en onderhouden van de geestelijke doornstruiken die ons hart dreigen te overwoekeren en een warme communicatie met anderen vrijwel onmogelijk maken.

Hoe kinderachtig en onredelijk zijn we soms, en dat terwijl God ons het gereedschap geeft om stralende, gelukkige levens te leiden.

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier