Hij is ook mijn Heiland

Wees niet ongerust. Vertrouw op God en vertrouw ook op Mij. Wees dus nooit meer bang of ongerust.
-Johannes 14:1, 27

Na de Eerste Wereldoorlog kwam er een soldaat thuis van het front die vertelde over de genade van God die bij hem was. “Kort voordat ik gewond raakte werd ik uitgenodigd op een diner dat gegeven werd ter ere van een soldaat die de hele oorlog had meegemaakt en heel veel dappere daden verricht had, maar er nooit enige beloning voor had ontvangen. Toen het diner voorbij was zei een van de officieren tegen hem: “Je hebt ongetwijfeld een hoop meegemaakt, maar je hebt ons over geen enkel voorval verteld. Vertel ons nu eens wat voor jou het geweldigste moment was.”

De man wachtte even en antwoordde toen: “Op een dag liep ik in de buurt van mijn loopgraaf en zag een jonge soldaat op de grond liggen die vol aandacht een boek aan het lezen was. Ik vroeg hem wat hij daar las. Hij zei dat het zijn Bijbel was. Nu had ik zelf al jarenlang de Bijbel gelezen, maar dat had me nooit veel gedaan. Deze soldaat zei echter tegen me: “Hoor eens wat ik aan het lezen ben. Dat is echt geweldig.”

“Wat?” zei ik niet erg geïnteresseerd. Hij keek me met stralende ogen aan en las:

‘Wees niet ongerust, vertrouw op God en vertrouw ook op Mij. In het huis van Mijn Vader zijn veel kamers. Ik ga er nu heen om alles voor jullie in orde te maken.’” Hij las verder totdat hij aan het einde van het hoofdstuk was gekomen.

Ik zei: “O, maar dat hoofdstuk heb ik al zo vaak gelezen, het zegt me niets. Laat toch zitten man, je hebt er niets aan.”

Hij keek naar me op en antwoordde: “Als je wist wat de Bijbel voor me betekent, dan zou je dat nooit zeggen.” En terwijl hij het zei begon er een licht op zijn gezicht te stralen. Zoiets had ik nog nooit meegemaakt. Het licht verblindde me haast. Ik kon er niet naar kijken, dus draaide ik me om en liep weg.

Vlak daarop viel er een bom op de plek waar ik hem had ontmoet en toen het stof en de rook waren verdwenen dacht ik: ‘Ik ga eens kijken of die soldaat in veiligheid is.’ Ik vond hem al gauw, maar hij was dood. Hij was aan zijn verwondingen gestorven, maar die Bijbel stak nog uit zijn jaszak. Hier heb ik hem.” Hij hield de Bijbel omhoog. “Ik zou willen zeggen dat het geweldigste wat ik ooit heb meegemaakt was, het zien van het licht op het gezicht van die jonge soldaat en wat nog geweldiger is, ik kan nu zeggen dat Jezus ook mijn Heiland is!”

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier