De bron van alle liefdevolle hulp

(2 Korinthe 1:3)

God heeft veel namen, maar ‘bron van alle liefdevolle hulp’ is wellicht toch wel een van de meest troostrijke namen die ik me kan voorstellen.

De woorden ‘alle liefdevolle hulp’ tonen ons dat er geen beperkingen en geen uitzonderingen zijn wanneer God iets voor ons, Zijn kinderen, wil doen. Alles wat we nodig hebben is in de bron te vinden. We hoeven er enkel naar toe te gaan om de voedende kracht van Gods water in ons op te nemen.

Tijd nemen om dat water te drinken moeten we zelf doen en dan kan Gods kracht ons transformeren. Als we Gods liefdevolle hulp dus willen ontvangen, dan moeten we Zijn beloftes tot ons nemen en er op vertrouwen dat Hij ook werkelijk meent wat Hij gezegd heeft. Wij zouden elke belofte over Zijn troost en aanwezigheid moeten koesteren en het moeten vertikken om te luisteren naar de woorden van twijfel die ons vaak door ons eigen hart of in ongunstige omstandigheden worden toegefluisterd.

 

Makkelijk is het niet altijd. Als de hel schijnt te zijn losgebarsten en je weet je verstoken van elke vorm van menselijke hulp en troost, lijkt de weg naar de bron vaak zwaar en onlogisch. Op zulke momenten moeten we het besluit nemen dat we willen geloven. We moeten er voor kiezen om getroost te willen worden en de liefdevolle hulp ontvangen. Ook als we niets van die hulp voelen, het leven niet begrijpen en er misschien zelfs geen gat meer in zien, moeten we de deur dichtgooien in het gezicht van de twijfel en zeggen: “Ik geloof in het Woord. God heeft het me beloofd en dus is het waar.”

Er is geen mens die niet te maken krijgt met twijfel, angst of onzekerheid, maar we hoeven er niet bij te gaan zitten om ernaar te luisteren. Zoals iemand eens zei: “Je kunt de vogels niet beletten om boven je hoofd te vliegen, maar je hoeft ze geen nest in je haar te laten bouwen.” Satan is geen partij voor een Christen die in alle oprechtheid zijn toevlucht zoekt bij de Heer. Onze eigen kracht is niet voldoende om ons de veilige haven in te loodsen, maar dat verwacht God ook niet van ons. Wat Hij wel van ons verwacht is dat wij naar de bron gaan en Zijn kracht aan het werk zetten.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier