Het mooiste nieuws

Wees niet bang,’ zei hij, ‘want ik breng u het mooiste nieuws dat u ooit hebt gehoord. Het is groot nieuws voor het hele volk.
-Lukas 2:10

Wat een prachtige boodschap brachten de engelen aan de herders die de wacht hielden over hun schapen die nacht! Ze moeten wel geschrokken zijn toen er vanuit de hemel plotseling prachtige liederen stroomden! Daarom bibberden ze op hun benen bij deze onverwachte belevenis en waren ze bang. Het moet heel geruststellend zijn geweest toen de stem tegen hen zei: “Wees niet bang!” En zo werd de bekendmaking gedaan tijdens de nacht aller nachten; die heilige nacht toen de voederbak van het vee een wieg werd voor de Koning der koningen! Jouw Koning! Mijn Koning! De Koning van de hele wereld! De Koning door God gezonden vanuit de hemelse paleizen naar een wereld vol ellende. Omdat “God de wereld zo liefhad.”

“Wees niet bang! Iemand zei eens: “Die woorden zijn als het ware de lijsterklanken van de Bijbel.” De lijster zingt diep verscholen in het bos met een notenreeks die nergens anders in de wereld van de vogels te vinden is. Het is een verrassende klank, zo zoet en hemels. Het is een uniek geluid dat helemaal op zichzelf staat.

De mens heeft talloze malen geprobeerd het na te spelen en het op te nemen op een notenbalk, maar is er nooit helemaal in geslaagd. Het lijkt haast alsof deze klank uit het engelengezang is gevallen. Misschien hebben de engelen die tonen wel achter gelaten nadat ze in Bethlehem hadden gezongen, en die gewoon vergeten! Dat zou heel goed kunnen, want die melodie klinkt als engelenmuziek.

Maar is het ook een waarachtig onderdeel van het echte leven? Is het echt een deel van het leven van de mens en is het een zekerheid?  Ja, dat is het zeker. Het is een positieve werkelijkheid. Het is een onderdeel van de muziek van het leven; een van de hoge tonen in de muziek! “Wees niet bang!”

Naar een artikel van Mrs. Charles E. Cowman

Download PDF

Reacties

  1. Pieter koos en Maria ik wens jullie alle een gezegende kerst en een mooie jaar wisseling toe !!

    ‘Hij was degene die de God van Israël vroeg: ‘Och, zegent U mij alstublieft! Help mij met wat ik doe, opdat mijn bezittingen worden uitgebreid. Bewaar mij voor het kwaad en alle onheil.’ En God voldeed aan dat verzoek.’
    ‭‭1 Kronieken‬ ‭4:10‬ ‭HTB‬‬
    https://www.bible.com/75/1ch.4.10.htb

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier