Het hemelse morgenlicht

Van oost tot west brengt men u eer en lof -Psalm 65:9

Sta eens extra vroeg op en ga naar buiten om te zien hoe God een morgen tot stand brengt. De grauwe sluiers van de nacht verdwijnen als God de zon laat opkomen en allerlei tinten tevoorschijn tovert die ineen vloeien tot een volmaakte kleur, als deze uiteindelijk volledig aan de hemel staat.

Luister naar het hemelse koor dat de majesteit van God en de glorie van de morgen bezingt.

In de stilte van de dageraad
Hoor ik Zijn stemgeruis
Ik ben bij je heel de dag
Wees blij en zing en juich!

Het heldere, pure licht van de morgen maakte dat ik naar de waarheid in mijn hart ging verlangen. Alleen die kon mij net zo zuiver en helder maken als de morgen zelf. Alleen de waarheid kon me gelijk stemmen met de natuur rondom me.

De wind die ging waaien bij zonsopgang maakte dat ik hoopte dat God, die mij Zijn levensadem had ingeblazen, mij zo zou vervullen met Zijn Geest, dat ik alleen Zijn gedachten zou denken en alleen Zijn leven zou leiden. Dan zou ik ook mijn eigen leven begrijpen. Wat zouden wij als arme mensenkinderen moeten doen zonder de nachten en de morgens van God?
-George MacDonald

***

Voor het hart dat rust neemt van het drukke leven wacht er een vrede die alle verstand te boven gaat; rust en vertrouwen die de bron vormen van alle kracht en die door niets verstoord kunnen worden, een diepe rust die de wereld je niet kan geven en je ook niet kan afnemen. In het diepst van de ziel is een ruimte van vrede waar God woont en waar we, als we er binnen gaan en alle andere geluiden tot zwijgen brengen, Zijn stille zachte stem kunnen horen.

Middenin het snelst draaiende wiel dat op zijn as ronddraait zit een plek waar geen beweging is. En zo is er een plaats in het drukste leven waar we alleen kunnen verblijven bij God in de eeuwige stilte. Er is maar één manier om God te leren kennen: “Word rustig en weet…” “God woont in Zijn heilige tempel, laat de hele aarde stil zijn voor Hem.”

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier