Het fundament

Het Woord van van God is het fundament voor ons geloof.

Er staat ergens geschreven dat God voor Zijn kinderen dolgraag een overvolle tafel klaarzet en ons dan uitnodigt voor een waar feestmaal. Maar helaas zijn we op dieet. Daarom gaat de Oppepper deze week over Gods Woord.

***

Er bestaat een verhaal over een jonge vrouw die eens een boek cadeau kreeg van een kennis. “Daar zul je wat aan hebben,” had hij gezegd, maar toen de vrouw er een paar hoofdstukken in gelezen had gooide ze het ongeïnteresseerd op een stapel oud papier. “Wat een verschrikkelijk droge kost. Slaapverwekkend,” zei de vrouw. Niet lang daarna ontmoette ze een jonge man met wie ze al snel goede vrienden werd en uiteindelijk bloeide er zelfs een relatie op tussen de twee en verloofden ze zich. Toen ze op een avond bij hem thuis in zijn boekenkast stond te snuffelen zei ze opeens: “Je hebt hier een boek dat ik ook eens heb proberen te lezen. Het heeft dezelfde initialen als jouw naam. Wat grappig!”

“Nee hoor,” lachte de man. “Dat is geen toeval, want ik heb het zelf geschreven!” De jonge vrouw nam het mee naar huis, maar las het nu aandachtig door. Ze werd er door gegrepen en vond het een geweldig boek. Toen het uit was zei ze: “Een goed boek. Daar heb ik wat aan gehad!” Wat was nu het verschil? Wat was het geheim? Nu kende ze en hield ze van de schrijver.
En zo is het ook met God. Als wij Hem leren kennen gaat Zijn Woord voor ons bloeien en stralen en hebben we er wat aan.

***

Geloven? Dat wil ik best, maar hoe doe je dat? Hoe krijg je geloof?

Eigenlijk is geloof een geschenk. God wil het aan iedereen geven. Je moet het alleen willen ontvangen en er om vragen. Het probleem is echter dat de meeste mensen er pas naar zoeken en er om vragen als ze in de knoei zitten. Op zichzelf is dat misschien zo verkeerd nog niet, maar je weet dan natuurlijk niet goed hoe je met dat geloof om moet gaan en waarschijnlijk begrijp je er maar weinig van. Echt volwassen geloof heeft een stevige ondergrond. Een goed fundament. Diep geworteld in de grond van je hart. Het moet stap voor stap opgebouwd worden, zoals een goed gebouw steen voor steen gebouwd zou moeten worden.

Hoe kun je tenslotte geloven in iets waar je niet of nauwelijks iets vanaf weet of waar je geen ervaring mee hebt. Geloof groeit door het Woord (Lees Romeinen 10:17)

Als je dus voelt dat je eigenlijk niet zoveel geloof hebt is er een eenvoudige oplossing: Lees het Woord. Denk er over na. Wat heeft Jezus eigenlijk gezegd? Waar gaat het over?

Als je het aandachtig in je opneemt en het bestudeert gaat het in je groeien. Dan gaat het voor je leven en ga je het beter begrijpen. Dan groeit je geloof, ook al voel je er in het begin misschien niets van. Vul je hart en je gedachten dus met materie die je geloof opbouwt. Dat helpt. Het sterkt je. Voor je het weet voel je dat je sterker in het leven staat. Waarachtig geloof, het soort geloof waar wonderen mee gebeuren en dat niet kapot te krijgen is, staat altijd op de stevige rots van Christus, het fundament van de waarheid. En dat is Gods Woord.

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier