God verandert niet

Het leven zit vol schijnbare tegenstellingen en verrassingen. Zo kan het gebeuren dat de rijkdom die vandaag verworven is, de deur wordt naar de armoede van morgen. Een vreugdevolle vriendschap of de liefde van vandaag kan zomaar het schrijnende verdriet van morgen zijn.

Maar er is altijd iets dat hetzelfde blijft; iets waar ieder mens zich aan kan vasthouden, en dat is God. De God van vandaag is ook de God van morgen, en de Christus die vandaag over ons waakt, waakt ook morgen nog over ons.

Andere bronnen drogen op als de zon het land teistert, of bevriezen als de temperatuur ver onder het nulpunt zakt, maar de bron van het eeuwige water blijft altijd stromen; fris, zuiver en toegankelijk. God verandert niet. Niet in de winter of de zomer en niet in de herfst of in de lente.

Een waterput kan leeg raken als te veel mensen er gebruik van maken, of vergiftigd worden als iemand er zijn afval in loost, maar de bron die God ons reikt blijft altijd vol, is altijd zuiver en heeft altijd de levenskracht die onze harten geneest, verwarmt en sterkt.

Dit is een waarheid die we goed tot ons moeten laten doordringen. God verlaat Zijn kinderen niet. Hij is er altijd en blijft bij ons tot aan de laatste dag van ons aardse leven en leidt ons dan veilig over de rivier naar het hemelse land.

Komen we wellicht voor een sombere bocht op onze levensweg te staan of vragen wij ons onzeker af wat ons achter de volgende rotspunt te wachten staat? Een ding is zeker: dezelfde zon zal ons pad verlichten en dezelfde onbeweeglijke en machtige ster zal nog steeds stralen om ons leiding te geven.

De Heer is mijn licht en mijn redding. Daarom ben ik voor niemand bang. De Heer is mijn kracht. Daarom hoef ik voor niemand bang te zijn. -Psalm 27:1

Wij kunnen de golven en al die verschillende stromingen dus laten komen zoals zij dat willen – of liever zoals Hij het wil – en we hoeven ons weinig zorgen te maken over wat er met ons of onze reisgenoten gaat gebeuren, want Hij is met ons tot op het einde.

Naar een artikel van Alexander MacLaren
Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier