Nog steeds op de troon…

Rampen, strijd, dood en tegenspoed. De kranten staan er vol van en je zou er haast moedeloos van worden. Dat is het nieuws van deze wereld. Maar als je het ´goede´ nieuws, de nieuwsberichten van die andere wereld er op naslaat, lees je over hoop, een plan en vertrouwen en daar gaat de Oppepper deze week over.

***

Iemand vertelde eens dat zij op een ochtend gewekt werd door een heel raar tikkend geluid. Toen ze opstond om te kijken wat het was, zag ze een vlinder aan de binnenkant van haar raam angstig heen en weer vliegen terwijl er aan de buitenkant van het raam een musje aan de ruit pikte en probeerde om binnen te komen. De vlinder zag het glas niet en verwachtte ieder moment gepakt te worden en de mus zag het glas ook niet en dacht dat hij elk moment de vlinder te pakken zou hebben. Ondertussen was de vlinder net zo veilig als wanneer hij miljoenen kilometers verderop was geweest, vanwege het glas dat tussen hem en de mus stond.

Zo is het ook met een Christen. Satan kan geen vat op hem krijgen wanneer de Heer Jezus Christus zich tussen hem en de ziel van de Christen bevindt.

***

De Vredevorst zit nog steeds op de troon…

In de Bijbel kunnen we lezen hoe de tijd er uit zal zien in de jaren vlak voordat Jezus voor de tweede keer naar de aarde komt. En dit keer niet als een hulpeloos kindje, maar als een machtige en rechtvaardige vorst. Er staat over die tijd bijvoorbeeld geschreven: “Want volk zal opstaan tegen volk en koninkrijk tegen koninkrijk en er zullen nu hier, dan daar, hongersnoden en aardbevingen zijn. Doch dit alles is het begin der weeën.” (Matthëus 24:7) Dat lijkt verdacht veel op alle berichten waar we vandaag over lezen in de krant.

Wil je dan zeggen dat de Bijbel nog meer ellende en rampspoed voorspelt dan waar we nu al mee te maken hebben? Ja, in zekere zin wel. Voordat het beter wordt moet het eerst nog slechter worden.

Misschien zeg je wel: ´Ik weet niet of ik dat wel wil meemaken. Kan ik dat wel aan? Het is al moeilijk genoeg`. Een menselijke reactie, dat wel, maar dan vergeet je om naar Jezus te kijken en je te verankeren in Zijn kracht.

Dan vergeet je dat Hij alles weet en altijd voor Zijn kinderen zorgt en ons zelfs in de barste omstandigheden niet alleen zal laten. Blijf dus dicht bij Hem. Leef met Hem; Hij zal over je waken.

Oorlog, pijn en haat, die kunnen mij niet deren
Uw arm zal het duister van mij weren
Herder van het licht; mijn steun, mijn toeverlaat
U die met mij door het leven gaat

Vertrouw je aan God en Zijn Woord toe en maak je geen zorgen. De Heer en het gebed zijn in alle omstandigheden je beste verdediging. Met Jezus aan je zijde valt er niets te vrezen. Uiteindelijk is dit leven slechts de deur naar het eeuwige Koninkrijk van God waar pijn en leed niet langer binnen mogen.

Natuurlijk is de aanblik van deze huidige wereld geen pretje en biedt die nauwelijks uitkomst, maar Jezus vraagt dan ook van ons dat wij onze blikken omhoog richten zodat ons hart vervuld wordt met licht, hoop en vertrouwen. Terwijl het er voor de wereld slechter en slechter begint uit te zien, komt ook het licht steeds dichterbij. Als de nood het hoogst is, is de redding nabij. Het allerbelangrijkste is dus dat je dicht bij de Herder blijft en doet wat Hij van je vraagt. Dan heb je vrede en rust van binnen, zelfs al is er onrust en chaos van buiten. De Vredevorst zit nog steeds op de troon en Hij verlaat Zijn kinderen nooit.

Ik ken geen andere haven waar ik veilig rust
Ik werp mijn anker uit aan Uwe kust
Niet langer eenzaam dolend door de nacht
Drink ik nu dorstig van Uw kracht
Onder hemelse wieken ben ik vrij
Want U, o God, U zorgt voor mij

Download PDF

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees de nieuwe Oppepper

Thuis of op je werk, een Oppepper maakt je sterk

Klik hier